Inför med Schwarz “Peter är en spelare att räkna med”

En skämtsam och ödmjuk Stefan Schwarz
ringde upp under lördags kvällen för
att prata om den viktiga matchen imorgon
borta mot AIK. Vi pratade även om hur
atmosfären var borta på Celtic Park i
Glasgow och hur han såg på insatsen.

 

 

Hej Stefan, det var en tuff match häromdagen men med en fantastisk inramning. Hur var det för er nere vid planen?

När det gäller matchen så tyckte jag att det blev en lite tuffare match än vad vi först trodde, de hade ju resultatet att gå på och skapade väl inte så mycket till en början, sen fick de ett mål med sig där domslutet borde varit annorlunda och läget förändras. Men spelmässigt sett över de två matcherna får vi vara nöjda, vi gör det väldigt bra, om vi fått ett annat resultat med oss från hemmamatchen tror jag att det varit helt annorlunda. Skillnaderna annars tycker jag inte var så stora mellan oss och dom, de hade ett par bra spelare men mycket mer än så var det inte, men även om vi skapade chanser så är det målen som räknas i fotboll. Men vi är inga dåliga förlorare så vi önskar Celtic lycka till i Champions League, vi hoppas att det går bra för dom.

När det gäller inramningen på Celtic Park så var den fantastisk, det är en fin arena med bra supportrar som verkligen följer och stöttar sitt lag. Jag har själv spelat där och man vet att man höjer sig, både som hemma- och bortalag genom att spela i en sådan atmosfär. Även om vi kommer möta bra och stora lag i Europa League så tror jag inte att något annat lag kan mäta sig med det stödet som fanns på Celtic Park.

Hur är stämningen i laget nu när ni har en match kvar innan landslagsuppehållet och för er en välbehövlig vila.

Stämningen är bra trots att vi har haft lite skador och förslitningar på spelare, detta har medfört att rotationen vi egentligen vill göra har fått göras i en mindre utsträckning än vad vi tänkt från början. Men vi har en god stämning i laget med en stor längtan inför matchen mot AIK.

”Äntligen” är väl den beskrivande känslan för många när det gäller Peter Larsson, vad tyckte ni om förstärkningen som kom på sista transfer dagen?

Vi fick in lite extra energi när han blev klar för klubben, det är en bra spelare som var väldigt omtyckt av de andra i truppen sen tidigare. Han sprider god energi till sin omgivning och det var precis vad vi behövde nu. Där kommer vara många viktiga matcher framöver, varje match har en stor betydelse och då är det viktigt att vi fått in Peter som är en spelare att räkna med, en spelare med förmågan att kunna lyfta sina medspelare.

Och imorgon väntar ett möte med AIK på Råsunda, där ni mötte Djurgården för en vecka sen, hur är era känslor inför matchen? De kommer från en bra period och ni från en tyngre.

Känslan är att det har sett bra ut under veckan, vi kommer att ta med de goda bitarna från dubbelmötet mot Celtic. Sen får vi se till att finslipa de bitarna som inte har varit lika bra under de matcherna.

Med tanke på skadeläget i truppen, vågar man gissa på att Larsson är en man för startelvan imorgon?

Nej, det är ingen högoddsare om man säger så. Där är goda möjligheter för honom att spela från start och våra tankar går i de banorna, men vi brukar inte ta ut laget slutgiltigt förens en och en halv timme före match.

Hur ser det annars ut inför morgondagen i startelvan, det ryktas om att Accam får chans från start imorgon i ”kedjan” med Djurdjic?

Nja, vi får se imorgon, vi hade inte alla spelare med på träningen idag, just nu saknas det lite spelare och morgondagen får bestämma startelvan. Just Accam är en flexibel spelare i de offensiva positionerna och vi har därför många alternativ när det gäller hans positionsspel.

Nu när alla ”topplagen” tappar poäng och ni har trettio poäng kvar att spela om, tror ni att det är möjligt ännu att vara med och slåss om guldet om två månader?

Det är mycket poäng kvar att spela om men vi håller oss på jorden och tar en match i taget, vi kommer att fighta in i det sista i varje match och hoppas att vi med den inställningen tar oss en bra bit på vägen.

Vi ser framemot morgondagen, tre poäng skulle inbringa mycket hopp om de kommande omgångarna. Lycka till och väl mött, vi hörs tills nästa match.

 

 

 

1 kommentar

  1. Bara det blir poäng i morgon är jag nöjd så vi kan få med oss något positivt resultat inför landslagspausen och inte bara “snyggt lir” för så försvarar man varken ett guld eller vinner nya titlar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*