Ymer & Experten analyserar Allsvenskan 2011 – Helsingborgs IF

Äntligen, nu ska väl vintern vara över för nu startar säsongen 2011. Då startar vi jakten!

Ymer analyserar:
Att placera HIF som nummer ett, det är ett måste. Både vad gäller att tänka med hjärtat som att tänka med hjärnan.
Som jag ser det, har HIF det absolut bästa utgångsläget, oavsett om det blir försäljning av Gerndt&Jönsson, eller inte, så kommer det finnas back-up för att klara hela säsongen fram. För uppenbarligen finns det ingen spelare som är större än laget.

HIF har tappat Henrik Larsson, Marcus Lantz och Joel Ekstrand. Tre stora duktiga spelare både i Sverige och internationellt, men detta har som synes inte rubbat laget nämnvärt. Därför är jag inte lika orolig som många andra om det nu skulle bli försäljning av en eller två spelare till sommaren.

Men jag har redan analyserat HIF i olika sammanhang, så nu överlåter jag dagens analys till Jonas Dahlquist, och passar dessutom på att ge honom ett stort tack och en stor eloge för att han ställt upp för Allt Om HIF’s räkning med sina lysande analyser.

Jag har egentligen bara en sak att tillägga; STÖD HIF I MED OCH MOTGÅNGNu kör vi!

Ymer tippar:
En slutplacering… 1:a

Experten, Jonas Dahlquist, analyserar:
Låt mig inleda med att säga att jag var fruktansvärt imponerad av HIF under hela 2010. Conny ska ha beröm, men spelarna ska också ha rejält med klappar på sina respektive axlar för det jobb de lade ner. HIF var kul att följa hela förra säsongen, men… och nu kommer det – man kan inte tappa hur många nyckelspelare som helst på två år. 

Den befarade “Henkeeffekten” uteblev fullständigt, men när den nu späs på med en befarad “Lantzeffekt” och dessutom kryddas med en eventuell “Ekstrandeffekt” så känns det som att det blir för mycket för att HIF ska kunna vara med och slåss om guldet på allvar.
Alexander Gerndt kommer förmodligen att fortsätta leverera under våren, men det blir en pyrrhusseger i såna fall – om han levererar blir han givetvis köpt av en utländsk klubb, om han inte gör det så blir det måltorka för HIF. Jag tror som sagt att han kommer att fortsätta på den inslagna vägen och hinna med 8-9 mål fram till och med juni, sen är han borta. Att hitta en ersättare kommer inte att vara enkelt. 

Rutinen i laget får Erik Edman och Christoffer Andersson stå för, två av mina favoritpersoner i Allsvenskan. Alltid med något vettigt i skallen, dessutom alltid sagt med en gnutta humor och den berömda glimten i ögat. Nu råkar de ju vara kantspelare, och det är förstås inget fel i sig, men centrallinjen är och förblir själva ryggraden i ett lag, och det är det som jag ser som HIF:s stundande problem. Många bra spelare, men det ska hållas ihop också. Det kommer inte att bli någon katastrofsäsong, därtill håller truppen för hög klass, men jag känner att HIF riskerar att bli ojämnare från match 
till match. Femma eller sexa blir mitt tips.

Som avslutning vill jag passa på att önska alla Helsingborgare en god säsong 2011, hoppas att vi ses på Olympia och att ni tittar på mig och  mina arbetskamrater när HIF har bortamatch.

//Jonas Dahlquist

Experten tippar:
En sluplacering mellan 5-8 plats.

1 kommentar

  1. Det är kanske smart att tippa HIF lite längre ner i tabellen och lägga trycket på MFF och Elfsborg. Borde ha tänkt på det själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*