Wilhelm Loeper: “Vi trivs med Favoritskapet”

210313 Mjällbys Kadir Hodzic och Daan Klinkenberg i duell med Helsingborgs Wilhelm Loeper under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Mjällby den 13 mars 2021 i Helsingborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0071

En av Spelarna som stått ut mest såhär långt på försäsongen är nyförvärvet Wilhelm Loeper. AOH tog en kort pratstund med nyförvärvet från Eskilstuna om försäsongen, temperamentet på träningarna och om favoritskapet i Superettan.  

Sista matchen inför Premiären mot Sundsvall, hur nära 100% känner du att truppen är?

” – Jag känner att vi har kommit en lång bit på vägen, det är väl bara det sista lilla som ska falla på plats. Förhoppningsvis gör det nu i genrepet. Jag tycker vi har kommit långt de senaste veckorna.”

När det var dags för Superettans upptaktsträff i Måndags blev det tydligt att HIF är en av favoriterna. Ett favoritskap som Wilhelm är bekväm med.

” – Jag tror att alla som är här trivs med det. Det är bara en extra motivation att vara där uppe och kriga.”

Vi bevakar ju varenda match och träning och du är en av de spelarna som har stått ut, hur känner du själv att försäsongen har varit?

” – När jag kom hit så hade jag inte hållt igång sådär supermycket med boll så första var väl att komma igång lite grann. Nu känner jag väl att jag har kommit igång och saker har fallit på plats. Jag har trivts väldigt bra redan från start så det har varit enkelt att komma in i gruppen och det har hjälpt mycket för att kunna prestera lite bättre på plan också.”

Hur nära din “maxpotential” känner du själv att du är?

” – Det är en svår fråga att svara på. Jag känner väl att jag har kommit igång relativt bra nu så jag är väl inte så långt ifrån max. Men det är ju såklart så att man alltid vill utveckla vissa saker.”

210212 Anthony van den Hurk, Wilhelm Loeper, Alhaji Gero och Viktor Lundberg under en fotbollsträning med Helsingborg den 12 februari 2021 i Helsingborg.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0016

23-årige Wilhelm Loeper är en av spelarna som imponerar på träningarna. Men det är inte bara hans fotbollsskicklighet som drar till sig uppmärksamhet på träningarna, utan även hans temperament. Varifrån det kommer vet han dock inte riktigt själv.

” – Det är också en svår fråga att svara på men det har väl kommit lite mer på senare åren egentligen, där jag har utvecklat ett sådant temperament. Sen har jag alltid varit en extremt dålig förlorare och otrolig vinnarskalle om man kan använda ett sådant uttryck. Det är väl det det grundar sig i egentligen.”

Är det till en för eller nackdel?

” – Om man jag får citera Lindström så är det som en “Superkraft” som man måste hantera lite grann. Det är såklart det kan gå överstyr vissa gånger men när man väl kan kontrollera det på ett bra sätt så kan man använda det till sin fördel.”

Vad är ditt intryck av Jörgen Lennartsson?

” – Jag tycker att han är en superbra människa, person och en väldigt bra tränare också. Han tar hand om gruppen väldigt bra och det känns som att det har varit en stor del i att vi har kommit och bli så sammansvetsade så snabbt. I alla fall de här nya spelarna, jag är helt ny i truppen och jag känner redan att jag är en del av laget och att vi har fått en bra gruppsammanhållning redan med alla nya spelare.”

Och vad tycker du om hans spelidé?

” – Jag tycker att det passar mig superbra. Jag gillar att kunna variera det här snabba spelet med att hålla i bollen. Så det passar mig utmärkt.”

Du känns som en väldigt “allround”-spelare, du kan spela på väldigt många positioner. Hur kommer det sig?

” – Jag har spelat på väldigt många positioner genom åren. Jag har väl börjat som en offensiv mittfältare sen så gick jag ner och spela ytterback i ett antal år. Sen så spelade jag första året 2019 i Allsvenskan som innermittfältare och sedan förra året blev jag yttermittfältare. Sen så kände jag att jag trivdes väldigt bra där och det gick bra förra året så då har jag fortsatt på det spåret.”

Hur har första tiden varit i Helsingborg, vad säger du om staden och klubben?

” – Jag har bara positiva saker att säga. Jag trivs superbra i stan’, perfekt storlek, schyssta människor. En fin stad överlag. Klubben har jag också bara positiva saker att säga om. Väldigt bra faciliteter och det känns väldigt professionellt. Det är ett stort lyft för mig personligen.”

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*