VM-kollen (eller?)- 10

Cirka en tredjedel av VM är nu avklarat och än så länge har vi bara mäktat med att få in ett tippat resultat. Kan bero på att VM inte har engagerat tillräckligt, vad vet jag…

Slovakien-Paraguay. Eftersom sydamerikansk fotboll verkar vara gångbar i detta VM, tror jag dock att Parauay kan vara närmast segern.

Mitt tips: 1-2

HIF-kopplingen: 2002 spelade HIF i Intertoto-cupen mot ett lag som hette FC Synot. Och trots att detta lag spelar i den Tjeckiska ligan, har de numera namnet FC Slovácko!

***

Italien-Nya Zeeland. De stora europeiska favoriterna har de märkligt svårt i detta VM. Om det beror på ovanan att spela på den afrikanska kontinenten, eller bara en dåligt tajmad formsvacka kan vi bara spekulera i. Men nu borde det väl ändå bli en klar favoritseger?

Mitt tips: 1-0

HIF-kopplingen: Italiens mästarlag 2010, Inter, var även det laget HIF slog ut ur Mästarcupen år 2000 och sedan kvalificerade sig till Champions League.

***

Brasilien-Elfenbenskusten. Jag tvivlar på att Svennis afrikaner kan mäkta med att slå Brasilien, trots att  brassarna hade en oväntat svår match senast mot NordKorea. Sydamerikansk fotboll är alltid sydamerikansk fotboll. Det blir en walk-in-the-park för brassarna!

Mitt tips: 3-0

HIF-kopplingen: Det har funnits en och annan brasse i vårt HIF. För tillfället har vi en, Rafael Porcellis.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*