Vladislav Kreida: “Väldigt glad för att kunna spela med en så pass erfaren spelare”

210313 Helsingborgs Vladislav Kreida under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Mjällby den 13 mars 2021 i Helsingborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0071

Efter dagens 2-2 match mot Mjällby i Snörusket på Olympiafältet mötte AOH:s Anthony Thörn HIF:s Vladislav Kreida i den mixade zonen. Och det är en Estländare som ville ha mer än ett oavgjort resultat. 

Vad säger du om matchen?

” – Intressant match mot en stark motståndare. Lite besviken att vi inte kan vinna idag för jag tycker vi är nära. Men 2-2 mot lag i högsta divisionen som var topp 5 förra året är inte ett dåligt resultat men det är klart att vi vill ha mer.”

Jörgen Lennartsson menade på att det var en match med mycket ansikten och utmaningar, håller du med om det?

” – Ja, Som jag sa är det en tuff motståndare och de spelar med tre i backlinjen så de har mycket folk och många utmaningar i mitten. Men jag håller med både coachen och med dig. Jag tycker vi i mitten gjorde vårt bästa och både vann och förlorade närkamper. Intressant match.”

Du hade kaptenen tillbaka i försvarslinjen. Vad säger du om effekten han har?

” – Han är vår ledare och har mycket erfarenhet från väldigt bra fotbollsländer. Om man spelar med så pass erfarna spelare bakom sig är det väldigt bra. Jag är väldigt glad för att kunna spela med en så pass erfaren spelare och försvarare. Han har dessutom spelat i Europa League, Champions League kval och i VM. Det är bra för oss och för mig också. Jag tror att hela laget är glada för att Andreas är tillbaka, han är viktig för oss.”

Tidigare spelade du med Brandur, nu har du haft olika spelare tillsammans med dig på mittbanan. Påverkar det ditt spel?

” – Det är svårt att säga. Jag har spelat nu med tre, fyra olika spelare på mittfältet och självklart har alla en egen stil. Vi spelar med två sittande mittfältare och vi har träningar som gör att vnär vi spelar tillsammans så jag förstår oftast vad mina lagkamrater på mittfältet vill. Jag vet deras starka sidor. Mitt spel förändras lite såklart men inte så mycket.”

Idag spelade du med Jakob, hur tyckte du ert samarbete fungerade idag?

” – Jag tyckte det var ett bra val. Motståndarna hade mycket folk i mitten och många utmaningar. “Jacke” är en bra fighter, bra på huvudet, bra i det fysiska spelet för närkamperna. Idag spelade vi bra och vi var starka i mitten.”

På Onsdag är det match igen mot Halmstad, vad måste bli bättre tills dess?

” – Jag tyckte om hur vi spelade idag. Vi var aggressiva och skapade chanser och gjorde två mål. Vi arbetar varje dag för att göra fler mål och omställningsspelet från försvarspelet till anfallsspelet. VI måste bara fortsätta på det sättet och jag tycker vårt spel blir bättre och bättre. I matcherna har vi 15 bra minuter och sen går vi lite ner i kvalité. Vi behöver bli lite bättre på att när Kvalitén går ner så måste vi släppa in färre mål.”

“I första halvleks början så har det inte så många chanser och när vår kvalité går ner så får de en hörna som de gör mål på. Det är något som vi måste förbättra på, att när vi väl går ner i kvalité att det inte straffar sig så hårt.”

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*