Vilken otäck cuprysare det blev

  Usch, vilken cuprysare. Tack för att den slutade väl men jag förmodar att det var fler än jag som satt med andan i halsgropen och bara väntade på slutsignalen, när väl Alvaro slagit in 2-1.

 Det känns som om Roar och hans team har en hel del kvar att jobba med fram till premiären om två veckor.

 

Vi hade i förväg fått höra att passningsspelet ska vässas och prioriteras. Det arbetet tycks inte ha kommit särskilt långt, om man ska döma efter alla felpassningar mot Gefle. Herregud, vad sysslade spelarna med?

Det finns en del att göra med försvarsspelet också. Och det påståendet kan ha varit årets underdrift hittills.

Skönt att se Pär göra en enhandsräddning som gav mig en flashback till 2011, åtminstone.

Foto: Bjarki Tordarson
Formen tillbaka från 2011.

Sedan undrar jag om offside-regeln inte tillämpas i Östersund, där David Accam spelade innan han kom till HIF? Eller var det bara någon som glömde att berätta om den för honom. Visst, hans två mål förlåter en hel del, men hur många gånger sprang han egentligen offside? Jag slutade räkna vid 28, eller något…

En kille med hans snabbhet måste faktiskt vara extra försiktig eftersom han även riskerar att bli avblåst för att domaren inte hinner med.

När det gäller målet han slog in på returen efter Mattias Lindströms skott så blev jag förvånad över avblåsningen. Jag har för mig att man inte kan bli offside när bollen kommer från motståndaren, vilket var fallet här. Då skulle han alltså ha varit offside när Matte sköt, men så uppfattade inte jag det.

Finns det någon spelare i det lag som ställde upp mot Gefle som jag unnade att bli matchhjälte så var det Alvaro Santos, och nog kan man påstå att hans mål blev avgörande. Grattis ”gubbe” – kul att du fortsätter leverera. Att han ens fick chansen berodde visserligen på Bedoyas skada, men det spelar ju mindre roll. Jag ser gärna Alvaro på plan även framöver.

Till Roars och grabbarnas ”försvar” (i den mån något sådant behövs när laget kvalificerat sig för kvartsfinalen i cupen) får man väl säga att flera av de sex som står på skadelistan hade sannolikt tagit plats i startelvan och kommer att göra det, om de blir friska, när det är dags för allsvensk premiär.

Men alla killarna som var på planen tillhör ju de aktuella och då begär åtminstone jag färre slarvpassningar, bättre organisation i försvarsspelet och färre offsidelöpningar.

Intressant dock att även de övriga ”gubbarna”, det vill säga Lindström och Christoffer, gjorde riktigt bra ifrån sig. De kämpade och slet. Inga ålderskrämpor där inte. Mattias gjorde verkligen mer än väl skäl för sin sänkta lön…

3 kommentarer

  1. Såg vi samma match? Lindström och Crisse var ju direkt usla och slog så många felpass att dom inte ens borde fått vara med i andra halvlek.

  2. I denna matchen var Knoll & Tott inte alls lika bra som de tidigare (Varberg, FCK & Assyriska) men verkar som de fått en pånyttändning för de är båda mycket bättre än i fjor – sen tror jag bådas osynlighet igår berodde på att Lanto i Gefle hade en fri roll så de fick ägna mycket tid åt försvarsarbetet, som också igår hade det tufft mot fyrtornen i Gefle men kommunikationen måste vara bättre!
    Accams mål gör att man glömmer bort hans snedsteg, & då inte bara offsidelöpandet men att han måste lära sig värdera lägena och släppa bollen till de som har bättre skottläge än han, men skulle tro att Roar eller KGB lär ta den “läxan” med honom i veckan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*