Roar Hansen: ”Jag är här för att arbeta långsiktigt”

Efter gårdagens hemmamatch mot Gefle stod det klart att Helsingborg vann sin grupp i den Svenska Cupen och därmed är klara för kvartsfinal. I kvartsfinalen ställs man mot IFK Göteborg.

Foto: Bjarki TordarsonI samband med presskonferensen efter matchen gav de båda tränarna sin syn på matchen. Per Olsson (Gefles tränare) tyckte att hans lag överlag gjort en bra match, man hade ett bra spel i perioder och skapar bra spel på Helsingborgs planhalva. Han medger att HIF var det laget med flest chanser men tyckte att hans Gefle ändå gör det bra sett över 90 minuter.

När Roar kom till tals berättade han om en jämn match som gått fram och tillbaka, såväl HIF som Gefle skapade chanser. Man ville ha ett bra omställningsspel och det lyckades man med. Passningsspelet blev lite lidande när bollen hoppar och studsar. Men Roar hade på förhand lugnat sina mannar med att det är något man arbetar med över tid. Man ska inte vara rädda för att sätta upp bollen och jaga, något laget gjorde – och Roar är nöjd med.

Den samlade presskåren fick sedan lov att ställa frågor till de båda tränarna, de två som ställdes riktades mot Roar.

Hur viktigt var det att ni vann idag?

Det är viktigt för Helsingborgs IF som alltid har en dröm om att spela i Europa. Nu gick vi vidare efter en måstematch och det var en styrka från laget.

Kände du någon press innan matchen?

Nej.  Jag är här och jobbar med Helsingborg på ett långsiktigt perspektiv för att göra någonting. Sen är det klart att det är viktigt med titlar och spela bra fotboll och så men jag känner själv ingen press över det. Man måste vinna några matcher till för att stå som cup segrare – men nu vann vi den här matchen och tog oss vidare till nästa omgång.

 

Nu ställs man mot IFK Göteborg i kvartsfinalen, lottningen som ägde rum i sportnytt under söndagskvällen ser i sin helhet ut som följande:

Norrköping – Djurgården

Helsingborg – Göteborg

Falkenberg – Örgryte

Öster – Sirius

 

Matcherna spelas den 3:e och 10:e april.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*