Vila några nyckelspelare

 så kan dom hitta sig själv igen

 Det är ingen skam att förlora i Malmö mot MFF. Om man inte råkar spela i HIF för då känns det verkligt surt! Trots eller på grund av (välj själv)att  MFF är ett av landets bästa lag så är det en stor besvikelse för både HIF och lagets supportrar  när vi förlorar.  Det finns väl inga matcher rödblått hellre vill vinna än derbyna?

Det senaste var naturligtvis speciellt eftersom båda lagen nu slåss om guldet. Och förutsättningarna såg på förhand goda ut eftersom hemmalaget tvingades avvara tre av sin nyckelspelare.

Nu blev det istället några av HIF:s ”nyckelspelare” som verkade aningen frånvarande, eller åtminstone inte presterade i nivå med vad vi sett dem göra förut.

Frågan är om det här ”höstsjukan” som börjat sprida sig. Efter sommaruppehållet har HIF blandat och gett och inte alls visat upp samma stabilitet som i våras.

Det här är en trend vi upplevt tidigare år men som vi hade hoppats slippa uppleva i år.

Än är det inte försent att hitta en medicin och jag hoppas att Conny är mannen att göra det.

I derbyt var jag för första gången inte riktigt nöjd med HIF-tränarens coachning. Jag ville ha haft med Erik Sundin betydligt tidigare, gärna från start, för att ”springa hål” i MFF-försvaret. Jag ville också ha fått in May Mahlangu istället för Ardian Gashi i ett tidigare läge eftersom Ardian inte kom rätt i matchen.  Han verkade själv väldigt frustrerad.

Vänstersidan med Edman och Christoffer som tidigare varit ett vasst vapen påminde mest om en vattenpistol.

Jag tror att det behövs lite omskakningar i startelvan till mötet med Mjällby. Blekingarna håller visserligen inte alls samma klass som MFF men inga motståndare får underskattas nu. Vinner HIF de resterande matcherna är utsikterna till guld inte alls oävna.  Jag tror och hoppas att MFF kommer att dippa. Kommer bara en förlust kan den lätt följas av flera. Och jag hoppas att Di Ljusblåe tar ut segern i förskott eftersom de vann derbyt.

I nästa omgång vill jag se May och Sundin i startelvan, som ersättare för Gashi och Christoffer Andersson, alternativt Mattias Lindström. Både Chrisse och Mattias är kannonlirare men de kanske skulle må bra av lite vila. Gashi skulle vara som ett retat bi när han kom tillbaka.

Det kan ge guldläge igen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*