Conny – dagen efter

Det blev en dyster förlust mot MFF igår. Men slaget är långtifrån förlorat. Hur ser Conny på gårdagens match och hur framtiden ser ut?

Hej, det blev en förlust igår i en match som av mina vänner (jo jag har några) beskrevs som alltifrån den bästa allsvenska matchen till den totala kollapsen för HIF..

– Haha, ja det var breda åsikter. Det var väl en fantastisk föreställning. Ett mycket bra derby, dramatiskt och en match som levde till 90+5. Fast allt det här håller man nog inte med som HIF:are..

Hur tycker du att ni genomför matchen?

– Vi har ju en del chanser som vi missar, men som helhet var det ju en rättvis seger. Men vi är inte långtifrån att få till ännu en vändning. Det är en av de viktiga aspekterna vi kan ta med oss. Vi har en förmåga att inte vika ner oss trots tidiga motgångar.

Jag lyckades att missa matchen på grund av andra åtagande men enligt radiosporten hade MFF ett stort övertag från start..

– Nja de startar bra och är något bättre de första tjugo minuterna men samtidigt byts det chanser precis hela tiden under den perioden. Hade vi haft lite mariginaler med oss kunde vi mycket väl tagit ledningen. MFF överraskade oss en del också med att spela långt och vinna boll utifrån att sätta press på backlinjen. Lite surt att de vinner på vårt sätt att spela.

De rullade verkligen inte så mycket som vi förväntat oss och en del spelare var lite fundersamma över detta, helt klart.

En del av våra läsare har under hösten noterat att Edman och Holgersson inte kommer med i anfallet så mycket som de gjorde i våras. Är detta något ni justerat eller vad beror detta på?

– Nej det är inget medvetet val men vi får i vissa matcher alldeles för korta anfall för att vi ska kunna utnyttja våra ytterbackar och det är en liten brist. Men en följd av hur matchbilden kan se ut ibland. Vi har inte medvetet stoppat Edman/Holgersson från att delta i anfallet.

Någon spelare som utmärkte sig?

– Pär är bombsäker i målet, i övrigt faller ingen ur ramen men ingen kan heller få betyget bra. Vi har definitivt gjort bättre matcher, om man säger så.

Fast med MFF-mått lär ju guldet vara vårt nu. De har ju mässat under femton omgångar hur mycket lättare det är att jaga än att jagas.

– Det är väl mest fråga om en inre projektion. Man väljer att tycka det som passar ens lag bäst.

Framtiden, hur ser du på den?

– Vi kan ju vara ifatt på måndag, men likaså vara sex poäng efter. MFF har en tuff match mot ett Djurgården som är bättre än vad många tycks tro. Samtidigt har vi ett Mjällby som inte har så mycket att spela för. Vilket kanske är de svåraste lagen att möta. De har allt att vinna och inget att förlora.

Vore bra om vi kunde ta sju raka segrar!

– Ja det skulle underlätta men vi måste också se till att vi inte tittar så långt så att vi inte ser vad som finns precis framför ögonen.

Då tackar jag för idag!

– Tack själv och så hörs vi på tisdag!

3 kommentarer

  1. Går inte att klaga på Pär, han gör det bra men ibland räcker det inte till tyvär 🙁 däremot ska man rikta kritik mot backlinjen som var nervösa från första sekunden. Kan det inte gå ett år utan att HIFs backlinje darrar efter halva säsongen ?!
    ARGHHH!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*