Viktig match mot Mjällby

Accam utgick skadad i U21-matchen Foto: Bjarki Tordarson

Det är tätt mellan matcherna redan i morgon är det dags för HIF att bege sig till listerlandet för ett möte med Mjällby och det finns lite orosmoment på HIF-himlen. 

Accam utgick skadad i U21-matchen Foto: Bjarki Tordarson
Kommer Accam till spel i morgon?
Foto: Bjarki Tordarson

Det blir ett något förändrat lag som ställer upp mot Mjällby i morgon då Johan Mårtensson är avstängd efter att han fått sin tredje varning för säsongen mot Häcken. “Jag har inte bestämt mig vem som ska ersätta honom. De mest aktuella alternativen är att Arnor Smarason går in eller att Markus Holgersson flyttas upp från mittback till mittfältare.” säger Roar till Helsingborgs Dagblad.

Ett annat orosmoment är att både Pär Hansson och David Accam har haft porblem med halsen de senaste dagarna. Accam klev av träningen under torsdagen. “Han har lite ont i halsen. Därför lät vi honom vila. Pär Hansson har också lite problem med halsen, men han kunde vara med på hela träningen. Jag räknar med att båda kan vara med.” säger Roar.

Läget i tabellen gör mötet mellan HIF och Mjällby viktigt då blekingarna ligger fem poäng under HIF och de är för tillfället på nedflyttningsplats. En vinst för HIF skulle göra att marken känns lite säkrare under fötterna på Skånes Stolthet.

Det brukar vara tufft att möta Mjällby på bortaplan men Karl-Gunnar Björklund tror på seger. “Mjällby är bra. Framför allt är de bra på Strandvallen. Sen har de fått en boost till med “Chippen” (Christian Wilhelmsson) som kommit in i laget och det blir säkert ganska mycket folk. Vi vet hur det är att åka ner till Listerlandet. Det blir en tuff uppgift men samtidigt intressant. Jag är säker på att vi kan åka därifrån med många poäng.” säger han till HIF.se

Matchtruppen:
7. Lindström, 8. Pálsson, 9. Simovic, 10.  Santos, 11. Smárason, 14. Holgersson, 15. Krafth, 16. Dahlberg, 18. J. Larsson, 19. Bojanic, 20. Boateng, 21. C. Andersson, 22. Linde, 25. Accam, 26. P. Larsson, 28. Uronen, 29. Björkman, 30. Hansson

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*