Vid horisonten

Det är 9 matcher kvar. Vi har lyckats få 36 poäng på 21 matcher än så länge, alltså 9 mer än vad det finns kvar att spela om. Bibehåller vi samma poängskörd som tidigare, kommer vi att få ca 15 poäng till. Räcker 15 poäng ända hem till pokalen?

Vi har lämnat Malmö-matchen bakom oss och allt som den förde med. Tänker inte lägga ner tid och energi på att debattera huruvida “svansen” av “icke-fans” skötte sig där nere. De som dock skötte sig, skötte sig på ett ypperligt sätt!

Henrik Larsson ser ut att vara tillbaka mot BP i nästa match! Och inte bara Henke kommer till match. Rasmus, Sundin och Skulason är åter tillgänliga. Bäva månne BP…!

***

Förändringarnas vindar är på väg mot oss…

***

Slutspurten enligt Ymer:

AIK
Kvar att möta; Häcken (b), Örgryte (h), HIF (b), Djurgården (h), Elfsborg (b), Gefle (h), Hammarby (b), Örebro (h), IFK Göteborg (b)

Att AIK ligger i toppen efter 21 omgångar är i alla fall för min del en stor överraskning. Men det kan vara så att tillsammans med den nye (för i år) tränaren, Stahre, så har de lyckats få lite harmoni i spelet och ökat moralen markant? De sista nio matcherna kommer ge dem ytterligare 14 poäng, vilket gör att de till sist hamnar på 55 poäng.

IFK Göteborg
Kvar att möta; Gefle (b), Hammarby (h), Örebro (b), Kalmar (b), GAIS (h), Malmö (b), BP (b), Halmstad (h), AIK (h),

IFK, tillsammans med HIF, har på pappret det “lättaste” matcherna kvar. Jag uppskattar att IFK plockar 19 poäng på de resterande matcherna. Och tillsammans med de 40 de har idag, så slutar de på 59 poäng.
Det som talar mest för Göteborg är deras förmåga att spela hyfsat stabilt och ha flytet med sig i avgörande lägen. Att slå konkurrenten Elfsborg med 4-0 som sist, talar sitt tydliga språk.

Elfsborg
Kvar att möta; GAIS (h), Malmö (b), BP (h), Halmstad (b), AIK (h), Trelleborg (b), Häcken (h), Örgryte (b), HIF (h)

Kommer få det svårt här i slutspurten. Elfsborg verkar darra både i försvaret och i anfallsspelet. Något som vi inte varit vana vid att se tidigare. Jag uppskattar att de kommer plocka 13 poäng på de resterande matcherna. Och det gör att de i slutändan hamnar på 52 poäng.

Kalmar
Kvar att möta; Trelleborg (b), Örebro (h), Häcken (b), IFK Göteborg (b), Örgryte (b), GAIS (h), HIF (b), Malmö (h), Djurgården (b)

Utan bröderna Marx..Elm, så blir det ohyggligt svårt för Kalmar. Man kan säga vad man vill, men dessa tre har dominerat i Kalmar och är helt klart huvudorsaken till både deras sm-guld ifjol och deras nuvarande placering i år. De kommer förmodligen inte orka plocka mer än 10 poäng på de sista matcherna, vilket ger dem totalt 48 poäng.

Helsingborg
Kvar att möta; BP (h), Halmstad (b), AIK (h), Trelleborg (b), Häcken (h), Örgryte (b), Kalmar (h), Djurgården (h), Elfsborg (b)

Med risk för att skriva och uppskatta alltför mycket med röd-blåa tangenter så tror jag trots allt att HIF kommer att lyfta de sista omgångarna. Utan Henke och med laget fullt av avstängningar och skador, har HIF inte plockat mer än 5 poäng på de senaste 5 matcherna. Det är ju naturligtvis alldeles på tok för lite. Men nu ska väl skadehelvetet vara över? Jag tror att (och hoppas) att HIF lyckas plocka åt sig 19 poäng på de sista matcherna, vilket ger oss 55 poäng i slutänden.
Och enligt mina uträkningar, ger det HIF en delad andraplats med AIK och tyvärr missat sm-guld…

Det är ju inte ofta, men i ett sådant här läge hoppas jag att jag har totalt fel, fel, fel…

***

Nu kommer säkert någon från överraskningslaget nummer ett, Häcken, att protestera och säga att de har minsann också chans till sm-guld! Ja, möjligt, men inte och aldrig i min bok i alla fall!
Häcken kommer säkerligen tillsammans med Örebro, Gefle och Kalmar att slåss om en femteplats i slutändan. Inte mer.

2 kommentarer

  1. Tycker du grovt överskattar IFK:s bortaspel, skulle inte tro de klara av att mer än 4p i bortamatcherna mot GIF, ÖSK, KFF och MFF. Hemma är de starka och plockar en del poäng, men max 10 av 12p, totalt 14p och inget guld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*