Victor Palsson klar för tysk storklubb

HIF vann och Pálsson jublar! Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

I dag presenterade Schalke 04 sitt första nyförvärv inför den kommande säsongen. Det handlar om ett inte allt för obekant ansikte för HIF-supportrarna…

30-årige Victor Pálsson har imponerat stort under sina, knappt, två säsonger i 2.Bundesligalaget SV Darmstadt. Med sina 21 matcher/3 mål, under innevarande säsong, har han varit en bärande spelare, både på och vid sidan om planen. Dessutom uttagen i veckans lag vid otaliga tillfälle. Något som självklart inte gått obemärkt förbi i Tyskland där han nu presenterats som klar för Schalke 04

Victor Pálsson, som har portugisiska rötter, föddes 30 april 1991 i Reykjavik. Han inledde sin fotbollskarriär i isländska Fylkir, vilket är samma klubb som en viss Olafur Skulason avslutade sin karriär i nyligen, men lämnade för utlandet redan vid 16 års ålder. Via danska Aarhus ungdomslag samt engelska giganten Liverpools U23-lag hamnade Pálsson vid 19 års ålder så småningom i skotska Hibernian, där proffskarriären började ta fart på riktigt.

Kortare sejourer i amerikanska New York Redbulls och nederländska NEC Nijmegen följde härnäst, innan mittfältaren så småningom hamnade i Helsingborgs IF i augusti 2014. Det märktes att Pálsson, som snabbt blev en publikfavorit på Olympia, trivdes bra i HIF. Det blev bara ett år i klubben, men mittfältaren hann ändå med 38 matcher, fyra mål och två assist under sin tid i Skånes Stolthet.

Danska Esbjerg blev ny klubbadress i två år innan flyttlasset gick vidare i samband med att klubben blev nedflyttade från den danska högstadivisionen. Ett och ett halvt år i schweiziska FC Zürich följde, innan Pálsson landade i tyska andradivisionslaget SV Darmstadt i januari 2019. Mittfältaren har imponerat i Darmstadt, vilket nyligen innebar att tyska jätten Schalke 04 fick upp ögonen för honom i samband med att klubben nu försöker bygga om efter att ha blivit nedflyttade från Bundesliga.

Alltså kommer Victor Pálsson, numera 30 år gammal och etablerad isländsk landslagsman, inleda nästa säsong med den “fallne jätten” Schalke på enorma Veltins-Arena, som rymmer över 60 000 åskådare. Stort för vår gamle mittfältskrigare!

Vi på AOH önskar Victor Pálsson all lycka och framgång i sin nya klubb!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*