“Vi kommer åka dit och göra allt för att slå dem”

Utlånad till Ängelholms FF under andra halvan av förra årets säsong. Numera är han aktuell för en startplats mot Mjällby på söndag. Men det är en ödmjuk Marcus Bergholtz som berättar att han inte ser det så.

– Jag har ingen aning om jag spelar från start på söndag, det kan lika bra vara Rachid, säger han.

Bergholtz tror att det blir en tuff och spännande match när Mjällby tar emot HIF hemma på Strandvallen, på söndag.

– Jag vet att Mjällby är bra på hemmaplan, där på Strandvallen. Mjällby är ett bra lag med många bra spelare, som är kreativa och skickliga. Men vi kommer åka dit och göra allt för att slå dem, så det ska bli väldigt spännande, säger en bestämd och förväntansfull Bergholtz som tycker det är kul att Allsvenskan börjar:  

– Det är väldigt kul. Det är ju en sak att spela träningsmatcher och en sak att spela “riktiga” matcher, i Allsvenskan. Det är ju skillnad. Det tror jag att alla känner också. Även om man är supporter, spelare, jag tror alla blir extra taggade.

Bergholtz har svårt att sätta ord på hur han tror det kommer gå för HIF under kommande säsong.

– Vi är ett svårslaget lag, så mycket kan jag säga. Vi har ju sagt det, att fram till de tio första omgångarna så ska vi ha känning på toppen. Har vi det, för jag tror att vi har en rätt tuff start mot rätt bra lag i början, så tror jag att det kan bära riktigt långt. Vi känner oss så pass bra. Vi är väldigt optimistiska.

I de träningsmatcher som HIF har spelat under försäsongen, så har Bergholtz fått starta många matcher. Men han känner sig inte säker på en plats i startelvan mot Mjällby.

– Det är väldigt roligt att de känner förtroende för det jag gör. Men jag har ingen aning om jag spelar från start på söndag, det kan lika bra vara Rachid (Bouazouan). Ändå känner jag att det är en väldigt utvecklande situation, att ha Rachid att konkurrera med.

Tidigare i sin karriär har Bergholtz huserat som innermittfältare. Dock har han under träningsmatcherna fått testa på en ny position, som yttermittfältare på vänsterkanten.

– Det är lite skillnad på löpningar och sånt. Det är klart att det är rätt så långa löpningar inne i straffområdet. Är bollen på andra sidan så kan jag vara på hugget inne i straffområdet. Sen får jag ta en lång löpning tillbaka. Det är lite annorlunda på det sättet, just när man ser till löpkapaciteten. Jag får springa lite mer, säger Bergholtz som hoppas på att HIF kan etablera lite spel och hålla i bollen på offensiv planhalva, i sina matcher:  

– Det är i så fall något som kan passa mig bra. Det hoppas jag vi kommer göra bättre. I alla fall bättre än matchen mot Landskrona. Det var en katastrofmatch, där var vi riktigt dåliga.

Avsaknaden av Marcus Lantz tycker inte Bergholtz blir så stor.

– Vi känner oss minst lika starka som förra året. Marcus (Lantz) är absolut en riktigt, riktigt bra fotbollsspelare, men jag tror att andra kan kliva fram också.

Bergholtz blev utlånad till Ängelholms FF under andra halvan av förra säsongen. Det blev elva matcher för honom i ÄFF- tröjan.  

– Det var väldigt nyttigt för mig, för jag behövde det. Komma in lite i tävlingsmatcher. Vi spelade ju samma startelva i HIF, och det gick ju jättebra. Därför behövde jag speltid, säger Bergholtz och fortsätter:

– Jag kanske inte är jättenöjd med prestationen, i sig. Men att just komma in och få lite matcher i tävlingssammanhang, det var guld värt. 

Kontakten mellan Bergholtz och HIF under utlåningsperioden, var god. Representanter från HIF, främst den assisterande tränaren, var och såg många matcher när han spelade. Något som Bergholtz uppskattade.

  – Det är klart att det betydde mycket, för då vet jag att de har en tanke med mig. De hade ju kunnat hålla mig kvar i Helsingborg, men de lät mig att ta steget ut för att jag skulle utvecklas. Det var inte bara bra för egen del, utan klubben tjänade också på det, avslutar Bergholtz.

 

1 kommentar

  1. Tror Conny tänker taktiskt här och spar Rachid för matcher där lagen kryper ihop och gör det svårt för HIF att komma igenom (läs hemma på Olympia) medan Bergholtz lär lira mer i matcher där Conny vill ha någon som “tänker” mer svenskt defensivt, men ändå är förmögen att göra sin gubbe för Bergholtz är inte direkt som Mellberg med en boll -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*