Vi är alla delaktiga i framgångarna!

Två av tre steg har klarats av. Seger mot MFF i Supercupen och allsvenskt guld. Nästa steg är cupen och på torsdag är det dags att ta revansch mot Elfsborg för den snörpliga förlusten i serien och därmed avancera till semifinal. Det är bara att hoppas att spelarna nyktrat till efter guldfirandet, men jag är inte särskilt orolig.

De förtjänade att fira och jag är övertygad om att både spelare och ledare är väl medvetna om att säsongen ännu inte är slut. Tre allsvenska matcher och lika många cupmatcher (hoppas jag) återstår innan det är dags att göra bokslut.

Detta 2011 kan bli HIF:s bästa år i historien, förutsatt att laget även lyckas försvara cupen.

Guldhjältarna i laget samt tränarna har redan hyllats, liksom teamet Jesper Jansson och Reine Almqvist som klarat av att fylla luckorna efter stjärnorna som försvann mitt under säsongen.

Några som inte ska glömmas bort i framgångens stund är alla supportrar och medlemmar.

Alla i klubben har del i årets succé och alla ska känna sig lika delaktiga i guldet. Det är viktigt att komma ihåg. Ni känner säkert till talesättet att ”ingen kedja är starkare än sin svagaste länk”. Det stämmer. Utan alla medlemmar, en trogen publik och alla inom klubben som arbetar i det tysta hade HIF inte lyckats så väl. Det är givetvis ingen tillfällighet att klubben har fans utspridda över hela landet, ja till och med i andra delar av världen. Men det gäller att ta vara på det och motsvara det förtroende man får.

Redan nu kan vi börja blicka framåt. Grunden lades förra året då det blev en andraplats i allsvenskan och seger i cupen. Nästa mål är internationella framgångar och planeringen för 2012 har, enligt vad jag läst, redan påbörjats med klar kurs utlagd.

Då återstår att se vilka som vill vara med på tåget ut i Europa. Några spelare har omgetts av rykten redan i år att vara på väg. En av dem är Erik Sundin, som många vill placera i Stockholm. Jag håller emellertid med ”pösmunken från Jonstorp” som häromdagen skrev i Expressen att ”Erik vore en idiot om han lämnade eftersom han då antagligen skulle missa sin sista chans till spel i Europa”. Jag tror inte att Erik är någon idiot och när jag pratade med honom för någon månad sedan fick jag vibbar om att han gärna stannar kvar i Helsingborg ett eller ett par år till. Jag ser gärna att han gör det.

Att det sedan kommer att behövas förstärkningar råder ingen tvekan om. Av de nya som kommit in under den här säsongen är jag egentligen bara tveksam till en, den som var mest efterlängtad av alla – nämligen Alvaro. Det jag sett av honom hittills har inte imponerat. Jag tror alltså att han har framtiden bakom sig, som spelare, men han kanske istället kan göra en insats i ledarstaben? Om inte Conny & Co kan uträtta underverk med honom under vintern och få tillbaka honom i gammalt gott slag inför 2012. Det vore nästan ett mirakel, men med tanke på vad tränarteamet uträttat hittills så skulle det inte förvåna.

Nu återstår att göra en snygg avslutning av allsvenskan, att inte bara spela av matcherna. Av hänsyn till övriga lag i serien krävs att mästarna går för fullt även om de inte själva behöver det.

Jag kommer själv att vara på plats på Olympia både mot Norrköping och AIK och då vill jag se mitt och vårt lag vinna. Jag hade det tvivelaktiga nöjet att uppleva bortamötena med båda lagen och en futtig poäng var allt HIF kunde åstadkomma då, dessutom efter ganska bedrövliga insatser. Nu vill vi ha revansch och segrar.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*