Conny – kvällen efter

På sistone har vår programserie Conny – dagen efter blivit publicerad mer mot kvällningen. Detta beror på ökad arbetsbelastning på min andra prio, dvs arbetet. Första prio? Men snälla, frågan behövs väl inte ställas egentligen.

Om någon har missat det…

SM GUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUULD

Hej Conny och hjärtliga gratulationer till guldet. Nu är det klart!

Tack ska du ha. Tusen tack! Spelet kändes lite darrigt och kanske smög det in sig lite guldfrossa och därför är det imponerande att kunna vinna.

– Vi fick jaga boll mer än någonsin tidigare under min period som tränare i HIF och detta berodde, tror jag, på att vi höll i bollen alldeles för mycket på fel ställe på plan. Detta gav att vi fick skicka långa bollar från backlinjen.

Men känslan jag har är att vi när vi nu kunde knyta ihop säcken så kom tankarna. Har upplevt detta tidigare, inte i allsvenskan men i andra klubbar i superettan till exempel.

Men visst har det varit HIF:s år. Menar, vi missar Ranégie och så visar det sig att han slutligen avgör för oss.

Jo så kan man se det, men jag vet egentligen inte hur nära han var. Vi hade flera namn som vi jobbade med och även om hans kvittering gav oss guldet så känns det som att det som avgjorde ändå var segern mot GAIS.v

Vad tyckte du om matchen.

– Vi är inte bra, men försvarar oss bra. Det var inte så att Pär ställdes på svåra prov förrän Wanderson drog iväg sitt skott vid ställningen 2-1. Fast det var å andra sidan en fantastisk räddning. Igen. De hade stort bollinnehav och det är vi inte vid precis. Det blev betydligt bättre när Rachid kom in. Det gav inte minst Sundin lite bättre lägen och det utnyttjade han ju.

– Men framför allt är jag glad å Alvaros vägnar. Han gör en mycket bra match. Betydelsefull för oss med sitt sätt att kunna hålla i bollen så vi kan flytta upp högre i banan och få lite längre anfall så vi kan vila med bollen på deras planhalva istället för på vår.

Hemkomsten?

Ja vi var förfärligt nöjda när MFF kvitterade och vi förväntade oss väl någon form av mottagning men inte så mycket folk (uppskattningsvis över 5000. red anm). Det var en omtumlande upplevelse, ett stort minne för livet. Helt klart.

Till fortsättningen av säsongen, blir det svårt att ladda om tills på torsdag (Elfsborg i Svenska Cupens kvartsfinal)?

Nej det tror jag inte. Vi kommer att klara av att fokusera. Det är jag helt övertygad om. Sörum lär inte kunna spela men Sundin är fit for fight, såvitt jag vet i alla fall.

Just Sundin tycker jag, som egentligen inte är helt förtjust i hans spelstil, har tagit ett stort kliv sedan Rasmus och Gerndt lämnade.

Vi har sedan Häckenmatchen spelat med två mer renodlade anfallare, detta har säkerligen bidragit till Sundins spel. Det är jag helt övertygad om.

Då hade jag inte mer, mer än att än en gång gratulera till GULDET!

Tack ska du ha och så hörs vi igen på fredag!!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*