Vem är smartast Roland eller Conny?

Nu ska det avgöras – vem är smartast: Roland Nilsson eller Conny Karlsson? Båda har ett förflutet i IFK Göteborg men Roland har ju glatt även HIF många gånger på planen. Den här gången får han gärna glädja Olympia-publiken och oss övriga HIF-supporter genom att ”bita i gräset.”

Jag vågar inte riktigt tro än att HIF är så bra som tabellen – och hittills spelade matcher – visar. Men skulle det bli seger i derbyt, och det hoppas jag innerligt, så behöver jag inte ens nypa mig i armen. Då vet jag att det vi drömt om så länge blivit verklighet, att HIF är på väg mot en kanonsäsong.

Ändå vill jag varna för att ta ut något i förskott. Det vore naturligtvis kul att leda allsvenskan efter våromgången, men det är tabellen efter höstomgången som räknas! Och det finns ett transferfönster däremellan.

Det är ingen tvekan om att några av de klubbar som har råd kommer att ge sig ut på jakt efter förstärkningar och vem vet vilka som fyndar bäst? Det är i princip omöjligt att veta redan nu.

Tycker ni att det här låter onödigt negativt. Kanske, men jag tror att det är bättre att hålla båda fötterna på planen i det här läget och hoppas att fortsättningen blir lika positiv som början. Då slipper man drabbas av den panik som nu tycks på väg att sprida sig i AIK, Göteborg och Kalmar för att ta några exempel.

Över till derbyt. Jag är mycket spänd på om Conny kommer att matcha nyförvärvet Bouaouzan i den matchen. Och vems plats ska han i så fall ta? Även om ”Stoffe” tydligen hade ont i matchen mot Åtvidaberg så tror jag inte han släpper platsen frivilligt.

Oron över att HIF saknar en striker håller på att lägga sig lite eftersom målen kommit ändå, även om de spritts ut på flera skyttar. Jag är dessutom övertygad om att det snart lossnar för Rasmus Jönsson. Får han bara sätta en balja så kommer det nog fler. MFF vore en bra måltavla att skjuta in sig på.

Egentligen så känns det som om HIF haft osannolik tur med matchprogrammet i år. Att få en rad av de tippade topplagen på hemmaplan och dessutom när man kommit in i ett flyt känns riktigt bra.  Det betyder förvisso samtidigt att supportrarna kommer att få åka en hel del i höst för att följa toppstriden men det kan det väl vara värt?

I förra krönikan tyckte jag att Conny borde träna lite avslut med Erik ”Sudden” Sundin. Vet inte om de följde mitt råd men ”Sudden” lyckades ju få in en boll så kanske?

När det gäller svaret på den inledande frågan så hoppas jag att svaret är Conny Karlsson!!

www.rolandnordqvist.com

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*