Hänt i veckan

HIF följde upp den goda insatsen mot Elfsborg förra söndagen med ytterligare en seger i veckan. Med onsdagens bortaseger mot Åtvidaberg befäste man serie-ledningen och gladast av dem alla var tvåmålsskytten Christoffer Andersson. Även om hemmalaget inte på något vis var ofarliga framåt, kändes det ändå väldigt stabilt. Matchens avgörande kom i början av den andra halvleken och efter det fanns det bara ett lag på plan. En typisk match som HIF förväntades vinna. Skillnaden mellan årets HIF och tidigare upplagor är, än så länge, att man faktiskt gör just detta.

Medan allsvenskan i övriga landsdelar känns iskall, så är man tacksam för att man bor söderut. På tisdag väntar ett Skånederby som på förhand känns hetare än på väldigt länge. Kan inte erinra mig när, eller ens om, det någonsin har hänt att de båda Skånelagen legat etta/tvåa i tabellen inför ett derby. Mer än 13000 biljetter är redan sålda. Det lär bli lapp på luckan och det glädjer, speciellt dem som i våras budgeterade med 10000 åskådare i snitt per match, skulle jag tro.

En som missar derbyt däremot är Malmös Jasmin Sudic. Mittbacken skadade sig på lördagens träning och initiella rapporter tyder på en långvarig frånvaro.

Vis av erfarenhet, eller bara bitter. Derbyn är inte något som jag normalt går och längtar efter. Glädjen efter en seger är förvisso obeskrivlig, men de psykologiska såren av en förlust tar normalt sett flera dagar att läka. Mitt engelska favoritlag kom i veckan segrande ur två derbyn och jag kan inte erinra mig när det hände senast. Således har jag bestämt mig för att ta tillvara på den goda känslan och bara njuta, i varje fall fram till tisdag kväll. Förhoppningsvis håller känslan i sig längre än så. Ser fram emot ett riktigt hett derby mellan Sveriges just nu två bästa lag. Låt kampen bli på plan och på läktarna istället för på stadens gator. Då finns det goda förutsättningar att bli något som hela fotbollssverige kommer att tala om för lång tid framöver.

Noterar att såväl AIK som IFK Göteborg haft mer folk än vanligt på träningen. Missnöjet med serieinledningen är tydlig hos fansen, men det tycks som om buandet på träningen gav effekt. Tidigare under dagen krossade man Elfsborg hemma med 5-1 och man lider nästan lite med Anders Svensson som återigen tvingades spela på naturgräs.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*