Veckans Supporter

Foto: Samone Klinteberg

Magnus Lindqvist svarar på några frågor om att vara supporter till HIF

När var ditt första HIF-minne?

Första gången jag såg HIF var faktiskt när de spelade i div 3 och mötte Lunds BK i Lund.
Jag tror det var 1987. Inte för att det var HIF som jag tittade mest på för på den tiden var det LBK som gällde.

HIF blev väl mitt lag så att säga ganska sent. Jag var inte så intresserad av fotboll när jag var tonåring då jag själv höll på med bowling så det var nog inte förrän guldåret 1999. Själva Allsvenskan minns jag inte mycket av, men jag  har ett vagt minne av bragden på San Siro och det var nog därifrån mitt intresse tog fart. Svensk fotboll kändes inte så intressant för mig tidigare och min egen moderförening Lunds BK hade inga framgångar precis.

Vilket är då ditt bästa HIF-minne?

Svår fråga för mig. Jag tillhör ju inte skaran av inbitna supportrar. Men jag minns fortfarande solskensdagen 2011 då HIF blev Svenska mästare i bussen på väg hem från matchen mot GAIS och det visat sig att MFF och AIK hade spelat oavgjort 1-1. Även om det var fler omgångar kvar av serien så måste jag nog säga att den dagen o matchen var mitt bästa minne.

Hur länge har HIF varit ditt lag?

Början av 2000 talet kan man säga. 
Var har du ”din plats” på Olympia?

Jag har dessvärre aldrig haft möjlighet att vara säsongskortsinnehavare. Jag jobbar skift och har ingen möjlighetatt kunna följa alla matcher. De gångerna jag har besökt Olympia så har det varit på olika platser varje gång så jag har ingen riktig plats som jag kan referera till som favoritplats eller liknande.

Vad är det bästa med att uppleva matcher live på Olympia?

 Det har alltid varit väldigt fin stämning kring matcherna och det är väldigt spännande att se matcherna live. Innan Djurgårdsmatchen kände man alltid sig trygg och välkommen att gå och se fotboll på Olympia. Men det var ju en enstaka match så…

Vad tror/tycker du om årets upplaga av Helsingborgs IF?

Årets HIF upplaga går in i en säsong märkta av fjolårets bakslag både sportsligt, ekonomiskt och händelser utanför arenan. Det som känns skönt är att man inte längre har kraven på sig att bärga titlar. Och det känns också skönt att det nya unga HIF verkligen har allt att vinna. Jag tror att klubben kan överraska och förhoppningsvis bli trea eller fyra när säsongen är över.  Vi håller tummarna det ska bli oerhört spännande att följa vårt unga lag och vad Henke kan utföra för underverk. Han gjorde ett hästjobb i både Landskrona och i Falkenberg så med låga krav fast stora förhoppningar så kan detta som sagt bli oerhört spännande.

Sista frågan hur slutar matchen HIF-AIK?

Jag tror att matchen mellan HIF – AIK slutar 2-2. Målskyttar för HIF blir Jordan Larsson och Robin Simovic.

Samone.klinteberg-BBL

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*