Veckan som har gått…

…har bjudit på både det ena och andra av HIF-relaterade nyheter. Som bekant tackade Åge Hareide nej, Skulason bestämt sig för att följa plånboken och Fredin chattade på HD. För att vara långt innan säsongen börjar om igen, så är det ju faktiskt en händelserik vecka ju!

En liten reflektion så här efter att den värsta Åge-hysterin lagt sig. Att HIF “pressade” fram ett beslut är i min mening, ett helt och korrekt tillvägagångssätt. Att pressen gjorde att Åge tackade nej, bevisade ju också att Åge, trots sina insmickrande uttalande i media, inte var speciellt intresserad av HIF, mer än som en bricka i hans eget spel.

Nu skriver jag väl lite väl tidigt på dagen här och kan således inte berätta om Åge valt Örgryte som sin “nya” arbetsgivare. Men jag tror att det blir någon “utländsk” klubb istället. Vi får se…

***

Att Skulason lämnar HIF är på ett sätt positivt. Vi kommer ha större chans att vinna Fair-play ligan och fys/rehab/läkar-kostnaderna lär minska.
Skulason har för min del aldrig varit en spelare för start-elvan. Hans kapacitet har varit att komma in och grisa lite i försvarande läge, inget mer. Hans så kallade “hjärta” för klubben har dessutom varit lika stort som Daniel Anderssons. Det är bara att inse, det finns inget som heter “klubben i mitt hjärta” bland dagens elitfotbollsspelare. Precis som i övriga samhället, är det pengar som styr. Och jag accepterar detta…

***

HD och framförallt Dencker lyfte fram en chatt med Fredin i huvudrollen. Min första tanke var när jag fick reda på detta var att “shit, det kommer ju inte bli en enda fråga, bara såga…”
Men i summeringen får jag säga att det blev ju riktigt riktigt lyckat! Det var ett par intressanta saker som kom fram, och chatten kändes ganska “öppen”. Att det dessutom var 202 frågor till som inte fick svar öppnar helt klart upp för en fortsättning.
Personligen så har jag aldrig upplevt att det varit “stängt” hos HIF, frågar man så får man svar helt enkelt, men jag vet många som tycker motsatsen. Fredins framträdande på chatten visar ju i alla fall på ett stort mått av öppenhet.

***

Slutligen vill jag bara pusha för lite kommande inslag här på AOH. Till helgen kommer det en överraskning för alla er “sentimentala” HIF’are. Till nästa vecka kommer en summering av den gångna säsongen, summerat av den som egentligen har varit närmast laget hela året…

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*