Veckan som gick – Vi e på gång…

Korsbandsskador till trots! Som HIFare finns det inga mörka moln på vår himmel just nu. Vidare i cupen och bra biljettryck inför söndagens Allsvensk Premiär. Det känns som att vi har ett spännande år framför oss

Vi som satt på Olympia förra söndagen hade väl på känn att Andreas Landgrens skada inte var av det positiva slaget. I veckan fick både vi och Landgren beskedet att det rör sig om en korsbandsskada som lär hålla vår mittfältare borta stora delar av årets säsong. Tråkigt för nyförvärvet som , under försäsongen, bevisat att han hade varit en stor tillgång på mitten. Nu blir det upp till Abbe Khalili och David Svensson att visa Roar vem av dem som tar platsen bredvid Ardian Gashi mot Djurgården.

Andreas Landgrens skada öppnar upp för Abbe Khalili  Foto: Samone Falkman
Andreas Landgrens skada öppnar upp för Abbe Khalili
Foto: Samone Falkman

På tal om Djurgården så har HIF, till dags dato, sålt 12 000 biljetter till söndagens stora sporthändelse. Sociala medier har svämmats över av #FyllOlympia i alla möjliga sammanhang. Underbart att se hur en förening och dess supportrar går samman och pushar för ett event. Har du ännu inte införskaffat din biljett så föreslår jag att du gör det här

Foto: Bjarki Tordarson
Alexander Anchinioti-Jönsson
Foto : Bjarki Tordarson

Att HIF satsar på unga framtidsmän visade man tydligt innan avspark i lördags. 17-åriga talangen, Alexander Anchinioti-Jönsson, klev ut på planen och signerade ett 4½ årigt avtal med klubben. Hittarspågen huserar på det centrala mittfältet och visade redan förra året, när han spelade med U21 laget, att han besitter en talang utöver det vanliga. I år är tanken att Anchinioti-Jönsson skall spela med Akademin för att utvecklas ytterligare.

När vi ändå är inne på Akademin så kan vi konstatera att en spelare som inte kommer utvecklas så mycket den närmsta tiden är vänsterbacken, Youssef Al Habduni, som, i samband med Akademins 2-0 seger mot BW90, blev rejält kapad. Tyvärr tog det så illa att försvararen bröt foten på flera ställe och matchen fick avbrytas efter 60 minuters spel. Vi på AOH önskar Youssef snabb återhämtning och hoppas att snart få se honom i HIF tröjan igen. Noteras bör kanske att HIFs båda mål i matchen gjordes av Mattias Adelstam varav ett på straff

Cupvinsten mot Gais lämnar väl kanske mer att önska men HIF tar sig ändå vidare på ett betryggande sätt. Att det inte ”bara” är och gå ut och köra över lag från de lägre divisionerna är väl Sirius ett bevis på. Ett antal lag har åkt på pumpen mot Uppsala laget och nu senast var det, som Herr Mahlangu säkerligen uttryckt det, ”Sveriges hopp i Europa” – IFK Göteborg som åkte på stryk. I min värld är dock Sirius en drömmotståndare den 1 Maj. Ställs vi sen mot mff i finalen, den 18:e Maj, så är Europaplatsen klar redan innan avspark!

Samlarobjekt De Lux!
Samlarobjekt De Lux!

Har ni sen missat att Allt Om HIF fyller 5 år så påminner vi er genom diverse roliga upptåg under året. Denna vecka har vi en tävling där man kan vinna en signerad AOH t-shirt med spelarnas autografer. Så in och tävla för visst kan detta samlarobjekt bli värt en del i framtiden. För visst vill man kunna stoltsera med autografer från hela Guldtruppen 2014…eller vad säger ni?

#FyllOlympia – för vi ses väl där?

1 kommentar

  1. Fast vi vill ju ändå ge MFF däng så vi är klara både på pappret & på plan -:)

    Trodde nog aldrig att Siruis skulle orka greja en skräll till, så känns inte helt lockande men får vi bara fördel av hemmaplan så grejar vi det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*