Veckan som gick – Vecka 16

Det var en spelfri vecka för vårt A-lag men det innebar inte att klubben höll sig utanför planen. Såväl Akademin som vårt U21 lag var i farten och i den sistnämnda skedde en efterlängtad comeback. Samtidigt är det upp och ner för ”våra” utlandsproffs…

Akademin begick hemmapremiär mot Ytterby men har, som vi tidigare berört, stora skadebekymmer i truppen. Denna gången fick man leta långt ner i leden och fyllde på med såväl 16 som 17-åringar. Nu hjälpte detta föga utan bortalaget drog det längsta strået och slutresultatet skrevs till 0-3. Akademin har nu en seger och en förlust i serieinledningen

Foto: Bjarki Tordarson

Annars drog vårt U21-lags hemmapremiär till sig störst uppmärksamhet. Dels var det motståndet, i form av IFK Göteborg, men framförallt pga av att vår kapten, Peter Larsson, äntligen gjorde en match från start. Läs här.

Han spelade en halvlek i säsongsöppningen mot Öster, samt en halvtimme i en internmatch under träningslägret i Portugal. Mer än så tålde inte ljumskarna. Trots förlust med 0-2 så var det med ett leende som kapten Larsson avslutade matchen. Ett leende på läpparna hade däremot inte tränaren, Thomas Tuvesson, som summerade lagets insats :

“De första 20 var vi riktigt dåliga, vi kom in i matchen senare och gjorde en bättre andra halvlek. Genom hela matchen var det dock för många tekniska misstag och vi var alldeles för slarviga. Passningsspelet var också dåligt där passningarna ofta kom bakom spelaren istället för framför.”

På U21-lagets bänk hittar vi dock en del av återväxten inom klubben i form av Henrik Bellman. När förbundskaptenerna presenterade truppen till enutvecklingsturnering i Minsk, Vitryssland, som spelas 26 april–1 maj, var Akademispelaren med som ende representant från HIF.

Fotboll, Engelska League Championship, Middlesbrough - Watford

Vår skribent, Emil, har gjort ett nedslag i den Europeiska fotbollen och tagit reda på hur det går för våra HIFare i exil. Så är du nyfiken på hur det går för Gashi, Ekstrand, Djurdjic mfl in och läs Proffskollen på Allt Om HIF.

Ett annat uppskattat inslag är våra intervjuer med fd spelare. I veckan var det Conny Rosén som berättade om sin tid i klubben och hur spelarna faktiskt var en starkt bidragande orsak till att HIF klarade sig undan en hotande konkurs. På onsdag är det dags för nästa intervju och då handlar det om en mittfältare som numera återfinns i en av våra Allsvenska konkurrenter.

Det var allt från förra veckan. Ikväll är det dags för vår andra hemmamatch i årets serie. Vi ses väl där?

Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*