Veckan som gick – v22

Hemmaseger och bortaförlust! Bengalbränning och landslagsuttagningar. Det hände en del i vårt HIF under förra veckan.

11150798_10205462338895520_2385181809639360918_n

Trots att skönspelet (och till viss del publiken) uteblev så tog A-laget tre viktiga poäng mot Hammarby förra måndagen. Tanken var att det lyckade 3-5-2 systemet även skulle praktiseras på nästa Stockholmslag men ack vad fel det blev. 3-1 förlust mot AIK, i går, och dessutom en onödig utvisning på vår lagkapten gör det inte precis enklare för Henrik Larsson inför onsdagsmötet med Örebro.

Peter Larsson blev utvisad i gårdagens förlustmatch Foto: Johanna Lundberg
Peter Larsson blev utvisad i gårdagens förlustmatch
Foto: Johanna Lundberg

Laget parkerar nu på en nionde plats – 11 poäng efter ledande Göteborg och bara fem poäng framför Örebro som sitter på kvalplatsen. Man kan ju lugnt konstatera att en seger på Behrns Arena är av yttersta vikt

Utanför planen planerar HIF att ta i med hårdhandskarna för att få stopp på de illegala bengalbränningarna såsom under måndagens match.

– Jag är väldigt besviken på det som hände, och självklart har jag en förståelse för att det inträffade skapar obehag för många supportrar. Detta skadar klubben, säger David Brodetsky till HD

Från HIF:s sida planerar man att agera omedelbart genom att bland annat sätta in mer personal vid visiteringskontrollerna och identifierar man ”brännarna” väntar långa avstängningar.

– Vi i HIF är absolut inte emot det, tvärtom. Vi jobbar för att legal användning ska bli en del av arrangemanget. Men så länge det finns en säkerhetsaspekt inblandad krävs det att det sker i organiserad form.

Vår Akademi åkte på fjärde raka förlusten efter 1-4 mot Dalstorp. Att matchen spelades på hemmaplan gjorde inte saken bättre och nu är Eriks Edmans gäng, på allvar, indragen i bottenstriden. Målet gjordes, precis som senast, av Lowe Ohlander. Närmast väntar Helsingborgsderby för Akademin när Högaborg står för motståndet.

Trots att U21 laget ställde ett extremt ungt lag på banan så lyckades man nästa välta Kalmar FFs dito. När domaren blåste av stod det 3-2 till smålänningarna efter att HIF haft en 1-2 ledning i paus. HIF:s mål gjordes av A-lagsspelarna Mohamed Ramadan och Calle Johansson

Jordan är uttagen till P-18 landslaget
Jordan är uttagen till P-18 landslaget

P18-landslaget (för spelare födda 1997) säsongsdebuterar genom att möta Makedonien i en dubbellandskamp 9 och 11 Juni. HIFs Jordan Larsson är uttagen och förhoppningen är att Larsson Jr även får lira EM-kval senare i host!

På lördag går Röd Lördag av stapeln då Åtvidaberg gästar Olympia. Ett härligt initiativ där Kärnan och klubben samarbetar för att dra publik. Vad passar bättre än att fira Nationaldagen på ett soligt Olympia. För du vet väl att det dröjer ända till mitten av Juli innan du får se Di Röe på hemmaplan igen?

Martin Klinteberg BBL

 

1 kommentar

  1. Vinst är alltid önskvärt men ett ÖSK på uppgång och stort poängbehov är jag nöjd med en pinne, och sen har vi Roars slagpåse att nyttja för bärga en seger som avslutning på vårsäsongen!

    Synd Jere missar båda dessa matcher men vi har ju Helstrup fram tills dess i alla fall, och sen in med Calle istället för P.L. som senast samt dra ner
    Landgren som mittback så har vi en bra uppspelsfot i backlinjen.

    Sen är frågan hur formera trupperna offensivt men där finns liter mer att laborera med, även om Wede & Dahlberg är frågetecken alltjämt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*