Hallå där Marcus Lantz

Marcus Lantz fick lämna Örgryte mitt under säsongen - nu har man hittat hans ersättare Foto: Stefan Kroll
Marcus Lantz blir intervjuad inför match på Gamla Ullevi Foto: Stefan Kroll
Marcus Lantz blir intervjuad inför match på Gamla Ullevi
Foto: Stefan Kroll
Han kom som en talang från IFÖ/Bromölla till Helsingborg vid nitton års ålder, fem år senare var han med och tog SM-guld med klubben. Efter guldet gick karriären vidare, och efter Italien, Tyskland och Danmark hittade han hem till Sverige och HIF igen. 

Vad gör du idag? 

Jag är huvudtränare för Örgryte och har varit det sedan förra året, innan dess hade jag U21-laget så totalt sett har jag varit i klubben i 2,5 år.

Hur ser du tillbaka på din tid i HIF? 

Bara positivt, man brukar alltid följa sina gamla lag man varit i och det är inte så länge sen man tittade tillbaka. Ett SM-guld, två silver och sedan cupguld på det, det finns mycket minnen och det är egentligen bara positiva saker man har med sig från tiden i Helsingborg.

Vilka är dina bästa minnen därifrån? 

Man minns ju många matcher och derbyn, men jag minns min debut hemma mot Degerfors 1994 och vi vann och jag var delaktig i ett av målen. Men det finns många minnen, när man kommer hem och har vunnit cupguld till exempel, men det är svårt att säg för det finns många minnen man har med sig.

Följer du klubben någonting idag? 

Ja det gör jag. Nu när jag kom upp till Göteborg och började träna Örgryte har det blivit mindre, men åren innan följde jag det bra och nu när Henrik är där, familjerna umgås när vi får tid, så har man börjat följa dem mer igen och då har väl intresset kommit tillbaka lite grann.

Vad har du för planer för framtiden?

Nu är jag mitt uppe i tränarkarriären och det är som när man var spelare där man försöker sätta upp ett mål att nå så långt som möjligt. Som spelare började jag i Division 3 och var sedan proffs i Bundesliga. Det är möjligt man stannar där man är med ÖIS men jag siktar på att ta mig till en hög nivå och hålla på med det här en lång tid fram över.

Vilka är de bästa spelarna du spelat med?

Det var många spelare så sätt och man glömmer en del, som har olika egenskaper. När jag var ung och kom fram så spelade jag med Janne Eriksson och Roland Nilsson som var med i VM-94 laget. Sedan är det svårt att inte ta med Henrik Larsson, men det är svårt att lyfta fram någon enskild, de tre gjorde de största intrycken i alla fall.

Vilken är den bäste tränaren du haft i din spelarkarriär?

Det är däremot inga bekymmer att ta fram, det är Åge Hareide utan konkurrens. Det är utan tvekan den bästa jag haft i HIF under min tid i klubben, han var absolut den bästa jag hade där. Sedan var alla tränare bra, men han var den som tog mig ytterligare ett steg i min karriär och utveckling.

Vi tackar Marcus Lantz för pratstunden och önskar han och hans ÖIS all lycka och välgång.

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*