Veckan som gick – v21

”Vi räckte inte riktigt till” är nog den mest passande meningen om man skall sammanfatta föregående vecka med HIF ögon! Men visst finns det ljusglimtar och våra lag verkar vara något på spåret.

Foto: Bjarki Tordarson
Robin Simovic går från klarhet till klarhet numera
Foto: Bjarki Tordarson

Pär Hansson visade landslagsklass och en ”nyfödd” Robin Simovic snurrade upp Boråsare på löpande band. Nu hjälpte det ju inte hela vägen fram, i förlustmatchen mot Elfsborg, men med Henrik Larssons nya 3-5-2 system så visade ändå vårt A-lag att dom är inne på rätt spår. Om nu inte skadorna sätter käppar i hjulet så är det läge för tre välbehövliga poäng när Hammarby kommer på besök ikväll.

– Ibland ska man bara gratulera motståndaren. Assyriska är, tillsammans med Vinberg, det bästa lag vi mött hittills. Många bra fotbollsspelare, sa Erik Edman till Helsingborgs Dagblad

Foto: Bjarki Tordarson
Edman har det jobbigt med Akademin
Foto: Bjarki Tordarson

Vad Edman syftade på var givetvis vårt Akademilag som gjorde en fin upphämtning i den tuffa bortamatchen mot Assyriska. Trots två mål av Lowe Ohlander så blev det en ny förlust (3-2) för vårt andralag. Akademin ligger nia i tabellen på åtta poäng efter åtta spelade matcher.

U21 laget gjorde dock precis det som vårt A-lag hade behövt göra – vinna mot Elfsborg. Det var 20 minuter kvar när Calle Johansson nickade in 1-0 som också blev matchens slutresultat. Åter mönstrade HIF ett starkt lag och ännu en gång var det mittbacksparet Johansson och Jesper Björkman som fick höga betyg.

Brodetsky håller hov på Twitter?
Brodetsky håller hov på Twitter?

Vid sida om planen är det väldigt tyst om föreningen. Klubbdirektör Brodetsky har dock börjat twittra och där kan vi läsa allt om hans utlåning av bilar, svenskkurs med Björns Band till hur han ser på Leeds och deras ägarskap. Kanske väl värt att följa på @DavidBrodetsky! Vår nya ordförande lyser dock med sin frånvaro…

I kväll står Hammarby på menyn i en match som borde locka över 10 000 åskådare till Olympia. Det har utlovats uppehållsväder och 16 grader. Kanske kan vi till och med få lite sol över arenabygget?

Hur som…vi ses väl där?

Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*