Veckan som gick – v 13

Upptaktsträff, gräskupp, pyntade statyer, årsmöte och en vinst i premiären. Lägg därtill en 42- åring i målet och en ordförande som slog världsrekord i ”kortast tid på sin post innan klubben fick dementera offentligt” så förstår ni att det har varit en händelserik vecka för klubben.

I Helsingborg är det äkta gräs som gäller Foto : HIF.se
I Helsingborg är det äkta gräs som gäller
Foto : HIF.se

Veckan rivstartade med den Allsvenska upptaktsträffen. Även om HIF inte fick någon av förhandstipsen gällande ett ev Svenskt mästerskap så var det Världens Vackraste Förening som snodde rubrikerna med sin gräskupp. HIF delade, helt enkelt, ut små gräspåsar till merparten av de Allsvenska kollegorna för att markera att fotboll skall spelas på gräs! Ett underbart tilltag som for som en löpeld på de sociala medierna.

Något annat som for som en löpeld bland landets tidningar var annars vår nyvalde ordförande, Sten-Åke Tjärnlunds, oerhört klumpiga uttalande om klubbarna i Stockholm och deras kommande besök på Olympia. När flertalet av HIFs supportrar gör allt vad de kan för att sudda ut minnet från fjorårets premiär så går vår ordförande ut i media och häller bensin på elden med uttalande som ”– Det är ibland så att man vill ringa AIK eller Djurgården och säga “ni får tre poäng och behöver inte komma hit” baserat på förra årets incidenter. Ett oerhört olyckligt uttalande och jag hoppas at vi slipper den typen av ”grodor” från Sten-Åke i framtiden.

Sten-Åke klev aningen snett rätt omgående Foto: Martin Klinteberg
Sten-Åke klev aningen snett rätt omgående
Foto: Martin Klinteberg

Annars var det just vår nyvalde ordförande som imponerade mest på torsdagens årsmöte. S-Å fick möjlighet att presentera sig och sin bakgrund och visst besitter den, sedan ett år tillbaka, pensionerade fd Näringslivsdirektören för Helsingborgs Stad ett imponerande CV. Förhoppningen är stor på att den även gör sig i Helsingborgs IF som behöver en stark och tydlig ordförande.

Själv blev jag väldigt förtjust i Annette Colin Lövgren. En kandidat med ett starkt CV gällande ekonomi och uppdrag som styrelseordförande i en kommunikationsbyrå. Just ekonomi har väl inte riktigt känts som den förra styrelsens huvudämne med tanke på det sorgliga driftsresultatet. Även vår nya klubbdirektör, David Brodetsky, gjorde ett sympatiskt intryck trots sina sympatier för Leeds United.

11081483_10152858459907987_782074913793159337_n10403291_10152858460432987_6607331693172318228_n

Dagen efter årsmötet ryktades redan på morgonen om en aktion som skulle ”måla staden röd och blå”. Plötsligt fylldes våra sociala kanaler av bilder på stadens statyer iklädda HIF-tröjor och halsdukar. Vilket härligt initiativ för att höja pulsen inför kommande helgs premiärmöte med Kalmar.

10432507_10152858460067987_1600383943834272667_n

Om detta var den ”kick” som våra spelare behövde vet jag inte men det var onekligen full fart redan från start i lördagens genrep mot Värnamo. Redan efter första halvlek så stod det 3-0 på tavlan – något som även skulle visa sig bli slutresultatet. Att vår ”pensionerade” målvaktstränare, Daniel Andersson, fick ställa sig mellan stolparna gjorde inte dagen sämre. Det känns trygg med DA inför premiären och med uttalande som ”Det var stora pizzor som lossnade” inser vi att vår sista utpost åtminstone är redo för premiären.

Jag hoppas inte att ni har missat vårt Allsvenska tips. Nedräkningen påbörjades redan för någon vecka sedan och i eftermiddag presenterar vi plats 5 och fortfarande har inte HIF presenterats. Med andra ord så har vi något högre förväntningar på klubben än den 6:e placering som Henrik Larsson nämnde och som man budgeterat med inför säsongsstarten.

Ardian Gashi - för alltid I våra hjärtan Foto: Samone Falkman
Ardian Gashi – för alltid I våra hjärtan
Foto: Samone Falkman

Sist men inte minst! Intervjun med Ardian Gashi – det är inte för inte som man är stolt över att vi har så fantastiska supportrar i och omkring vår förening! Imorgon kommer ännu en intervju med en tidigare spelare. Denna gången handlar det om en tränare till en av våra Allsvenska konkurrenter. Troligtvis inte lönt för er att gissa då merparten av tränarna i årets upplaga har en bakgrund i vår röda tröja…

Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*