Veckan som gick – Tillsammans är vi starka…

Foto: Samone Falkman

Veckan som gick betecknar jag som en av de värsta veckorna i mitt vuxna ”fotbollsliv”. I över 35 år har jag följt HIF och aldrig har jag känt mig så trött och olustig inför en sport som under förra veckan. Men ändå känns det som att detta kan vara starten på en ny framtid för svensk fotboll. Men att det skulle gå så här långt var det väl ändå ingen som trodde?

Mycket känslor och mycket tyckande. Vi har svämmats över av reportage, artiklar, krönikor, debatter och diverse hetsiga diskussioner i sociala medier. Ingen har eller kan ha lämnats oberörd av den hemska händelsen som präglat oss den senaste veckan. En 43-årig fyrabarnsfar lämnade jordelivet alldeles för tidigt och en 28-årig Helsingborgare har förstört sitt, och sina anhörigas liv, för en överskådlig framtid.

Foto: Samone Falkman
Foto: Samone Falkman

I måndags var vi några från AOH som besökte den manifestation som Kärnan arrangerat med kort varsel. Ett fantastisk initiativ och en fantastisk uppslutning bland supportrar från flera olika läger. Fotograf Falkmans bildspel summerar en känslosam kväll där vi Helsingborgare visade att vi inte accepterar det ökade våldet i vårt samhälle

Följde med intresse SVTs debatt om fotbollsvåldet där man bla valt att bjuda in kultur och sportjournalisten, Magnus Sjöholm.  Den fd Helsingborgaren (och numera malmöbon) är säkert duktig på det han gör men vad avser det ämnet som diskuterades lär han ha sänkt sin trovärdighet till minus noll för all överskådlig framtid. Sjöholm slog så mycket knut på sig själv, sina teorier och HIF som förening att både HD och Kärnan omgående gick ut och dementerade 99% av det som sades. Att sen TV4 kontrade, morgonen efter, genom att sätta Göran Greider i debattsoffan orkar jag inte ens kommentera. Men utan att jag frågat Greider själv är jag rätt övertygad att den mannen aldrig satt sin fot på en fotbollsarena.

Foto: Samone Falkman
Foto: Samone Falkman

Hos oss på AOH så har det strömmat in kommentarer och texter om detta. Av förklarliga skäl kan vi inte publicera allt men självklart har man förståelse för att människor behöver ventilera allt det som har hänt. Dock fick vi in en text från en kvinnlig Djurgårdssupporter som vi kan kalla ”Emma”. Har du inte läst texten så finns den här. ”Emmas” historia är oerhört gripande på många sätta men den sätter också fingret på mycket av de känslor som vi som följer vårt lag upplever.

Daniel Nordmark visade åter målformen i U21 laget Foto: Samone Falkman
Daniel Nordmark visade åter målformen i U21 laget
Foto: Samone Falkman

I skuggan av allt elände så har vi faktiskt haft en del fotboll som spelats. Vårt U21 lag slog tillbaka Halmstad med 3-0. Vacker fotboll där de som står på gränsen till A-laget visar att de vill vara med och leka. Daniel Nordmark målade igen och nu har mittfältaren noterats för fyra mål på två matcher – rätt hyfsat facit för en spelare som nött bänken i en himla massa månader.

Att A-laget säkerligen påverkats av veckans händelser är det väl inget snack om. Insatsen mot Norrköping hade mer att önska. Egentligen var väl det enda positiva att vi äntligen fick våra 90 minuter fotboll. Oroväckande fantasilöst och lite ”höstvarning” över spelet. Förhoppningsvis kan spelarna snabbt skaka av sig förlusten och komma igen i ”hemmapremiären” mot Häcken. Alltid svårt att veta var lagen befinner sig i början på säsongen. Norrköping lär dock kunna vara med på den övre halvan och deras vinst var fullt rättvis.

10153680_10152134705064215_746921664_n

Äntligen är veckan ändå till ända. Trots den enorma motgången som följt oss de senaste dagarna så följer vi ändå vårat HIF – i vått och torrt! Vill samtidigt passa på att gratulera oss själva. Lite så där i skuggan av allt elände så har faktiskt Allt Om HIF fyllt fem år. Vi hoppas att ni känner att vi fyller en funktion i djungeln av alla HIF relaterade händelser. Har du själv funderingar eller synpunkter som du skulle vilja framföra i en text så tveka inte att höra av dig till vår redaktion. Kanske får just du , likt ”Emma”, en möjlighet att få din text publicerad.  Tillsammans är vi starka och tillsammans kan vi förändra. Glöm aldrig det…

Martin Klinteberg BBL

 

1 kommentar

  1. Tycker nog det är lite tidigt för att flagga för både “höstspel” hos HIF & toppkänning för Peking: Matchen var jämn fram till slarviga försvarspelet som öppnade upp för Pekings första mål, och sen kom tvåan alldeles för snabbt för HIF-killarna skulle kunna hitta någon matchrytm igen. Innan dess var det en klassisk 0-0-match om än Accam dansade nära mållinjen och Peking hade stolpskott, men behållningen var att kunna fokusera på fotbollen igen om än veckans händelser kommer finnas med länge och dessa högtidshölls fint med manifestationen innan avspark!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*