Veckan som gick – Premiären avklarad!

Foto: Samone Falkman

Så var årets ”riktiga” premiär äntligen avklarad och att HIF tar det här med cupen på allvar visade man tydligt med tanke på det laget man ställde på benen. Att det ”bara” blev 1-0 mot Ljungskile visar väl mer hur svårt det här med ”årets första tävlingsmatch” är.

Vi som var på plats kunde ändå konstatera att det var spel mot ett mål under hela andra halvleken även om HIF inte direkt skapade några jättechanser. Sen är jag tveksam till att Ljungskile gör en sämre säsong än förra årets nionde plats. Bohuslänningarna, som bla värvat Hannes Stiller från IFK Göteborg, kommer säkert kunna plocka poäng av samtliga seriekonkurrenter och sno åt sig en plats på övre halvan.  Så, med facit i hand, en klart godkänd premiär av vårt HIF lag! Bildspel från matchen hittar ni här!

Andra halvlek i Höör får klart godkänt Foto: Samone Falkman
Andra halvlek i Höör får klart godkänt
Foto: Samone Falkman

Som jag ser det så är det enda mörka molnet på himlen anfallsbeståndet. I går sprang Mattias Lindström runt på topp utan att egentligen uträtta så mycket och  I veckan blev det klart att Robin Simovic lägger sig på operationsbordet med en rehabtid på 4-6 veckor. Det innebär att han både missar gruppspelet i Svenska Cupen och även inledningen på Allsvenskan.  Ryktet säger att HIF letar forwardslån i Tyskland även om jag anser att det nuvarande beståndet (Kinnander, Lindström, Santos och Accam) defintivt duger i början av säsongen. Lägg därtill att även Boateng och Smarason kan spela på den positionen så ser det tryggt ut. Avvakta istället utfallet i Khalili (som för övrigt levererar viktiga mål) affären och agera därefter.

Lindström i nätet istället för bollen? Foto: Samone Falkman
Lindström i nätet istället för bollen?
Foto: Samone Falkman

När vi ändå är inne på HIF och anfallare så surras det om Alfred Finnbogason. Ryska storklubben, Rubin Kazan, hade, av någon anledning, siktet instället på mff:s Magnus Eriksson. När denne insåg att en kall rysk bänk troligtvis väntade på honom så valde han att stanna i Malmö och då ställde ryssarna in siktet på den förre HIFaren istället. Finnbogason var tidigare på väg till Fulham men då stoppade Heerenveen honom. Frågan är om holländarna har råd att tacka nej till de 90 miljoner som det ryktas om?

Hamnar Alfred i Ryssland?
Hamnar Alfred i Ryssland?

5 Mars spelar Sverige en träningsmatch i Ankara mot Turkiet. Som jag nämnde förra veckan så kommer troligen både Emil Krafth och Joel Ekstrand få speltid i den kampen samtidigt som  Jere Uronen spelar för Finland mot Ungern. Nu dyker det, helt plötsligt, upp två ytterligare HIF:are  som fått en möjlighet att spela fotboll denna kvällen – dessutom för samma land! Kosovo ska spela sin första officiella träningslandskamp och både Loret Sadiku och Ardian Gashi är uttagna. Intresset för matchen är enormt och för motståndet står Haiti. Undertecknad kan givetvis inte låta bli att spekulera om Wyclef Jean ställer sig mellan stolparna för motståndarlaget då han verkar ge sig på alla möjliga försök att hjälpa sitt ursprungsland!

En premiär är redan avklarad (förutom i cupen då) och det handlar om U21 laget som startade sitt seriespel i veckan. Även om det blev en knapp förlust (0-1) mot Kalmar så var Erik Edman nöjd med vad han såg. I nästa match (4 Mars) väntar Halmstad BK på Örjansvall och kanske står Joseph Baffo på andra planhalvan för hallänningarna?

Foto: Bjarki Tordarson
Joseph Baffo – här i HIFs vackra färger
Foto: Bjarki Tordarson

Är du medlem i HIF så missa inte årsmötet den 13 Mars. Redan nu står det klart att de två styrelsemedlemmarna som varit med längst (Christer Fermvik och Anders Williamsson) kliver av och lämnar plats åt lite yngre talanger. Ryktet säger dock att någon/eller båda poppar över till Akademin istället för att lämna klubben helt! I deras ställe kommer dock bla Anders ”Swiss” Svensson dyka upp vilket borde vara positivt med tanke hans gedigna fotbollsbakggrund! I övrigt så föreslår valberedningen att Claes Ohlsson får fortsatt förtroende att leda HIF i sin roll som ordförande.

Martin Klinteberg BBL

1 kommentar

  1. Jo, en vinst är det viktigaste man kan kräva av HIF i sin första tävlingsmatch för året, och defensivt såg det stabilt ut. Men även om offensiven mattades väldigt snabbt (ca en kvart), och bara glimtade till då & då i andra så ingen anledning att panikvärva en anfallare – dels pga det ekonomiska läget och dels som du säger Martin flera andra alternativ än Lindström finns: kanske redan till helgen får vi se Kinnander eller Santos på topp från start?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*