Veckan som gått – Vecka 41

Akademins säsong är i full gång Foto: Samone Falkman

Landslagsuppehållet gör att även vårt kära HIF får lite tid över till eftertanke. Sen kan jag tänka mig att det tränas en del inför de tre kommande veckornas slutspurt som faktisk, rent teoretiskt, fortfarande innebär att vi kan knipa guldet.

U21 laget fortsätter tyvärr sin kräftgång och i måndags så var det Öster som blev för svåra. Det blev  1-3 men HIFs målskytt var kanske mer intressant än själva resultatet. 20-årige Faton Trstena har gått fram som i väldans fart i Råå:s division 3 lag och smällt in hela 17 mål. På provspel hos HIF behövde han bara en halvlek för att måla. Förhoppningsvis är det inte det sista vi hör från Trstena!!

Walid Atta har sannerligen inte haft någon lätt säsong i HIF. Merparten av året har kantats av skador men nu verkar han vara på gång och till söndagens omstart skall han vara tillgänglig om Roar så önskar. Däremot får Chrisse vänta någon vecka till efter den skadan som han fick i matchen mot Malmö.

Foto: Bjarki Tordarson

130331_Christoffer_Andersson4

Jo tydligen finns både Jere Uronen och Robin Simovic med på Torinos lista över tänkbara värvningar. Personligen tror jag att båda hade mått bra av ännu en säsong i Allsvenskan och chansen att vinna ett SM guld innan de sätter sig på Italienska avbytarbänkarna.

Foto: Bjarki Tordarson

Foto: Samone Falkman
Foto: Samone Falkman

Annars såg jag själv (som fotograf) Helsingborgsderbyt mellan Akademin och Eskilsminne på Olympia i lördags. Förutom att AOH, som enda media, bevakade matchen så var där 302 personer på läktaren. Svagt att där inte finns större intresse för att se det näst bästa lag som bjuds på i fotbollsväg om man bor i Helsingborg. Låt gå för att matchen kanske inte gällde så mycket men det är ändå riktigt bra fotboll som bjuds och en möjlighet att se på framtida Allsvenska fotbollsspelare. Jag är nämligen fullt övertygad om att del av dessa killarna få vara med i den högsta ligan nästa år. Några har redan varit där och nosat och med det spel som båda lagen visade upp i lördags så bådar det gott inför nästa års DIV 2 spel.

Matchen då? Jo – Eskilsminne visade att dom är bästa DIV 2 laget i staden genom seger med 2-1 efter ett självmål av HIF i den 89:e minuten. Dessförinnan hade vi fått se Akademin ta ledningen genom Anton Kinnander. Hans 15.e mål för säsongen! Akademin avslutar säsongen på en fin femte plats under sitt första år i serien. Ha då i åtanke att man kom igång med den nya klubben strax innan premiären så förstår man att alla inblandade, inte minst Jonas Ohlander, har gjort ett jättejobb. När nu HD spekulerar om en ev Jordan Larsson i laget nästa säsong så är jag den förste att jubla – hade jag varit ordförande i Eskilsminne så hade jag verkligen känt flåset i nacken inför den kommande säsongen.

Foto: Samone Falkman
Foto: Samone Falkman
Foto: Samone Falkman
Foto: Samone Falkman
Foto: Samone Falkman
Foto: Samone Falkman
Hörna Akademin
Foto: Samone Falkman

Sist men inte minst – stötta nu HIF i årets sista match mot Kalmar den 27 Oktober. Förutom att det är säsongens sista hemmamatch så är den den sista matchen någonsin för Södra Stå. Lägg därtill att klubbens trotjänare, Sverker Eliasson, deklarerat sin avgång efter denna säsongen så borde det vara anledning nog att ta sig till arenan!

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

Vi ses på Olympia!

Samone Falkman BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*