Veckan som gått – V44

 

I går tog den Allsvenska säsongen äntligen slut. Nu väntar fem månaders uppehåll och för våra HIFare kan det var en välbehövlig period som bör leda till eftertanke, summering och planering. Med tanke på gårdagens insats mot AIK, där enbart gräsmattan på Friends var sämre än vårt HIF, så skall det bli intressant att se hur många av spelarna i A-truppen som finns kvar i premiären 2014.

Kommer med spänning följa hur klubben skall hantera det faktum att man missade den kravbild som satts upp med Europaspel som målsättning. Men en mer utförlig analys av vad som varit, och vad som behövs framöver ,överlåter jag till mina kollegor på AOH eller som Fredrik Ymer antydde ”Hade 2013 varit tvärtom och HIF inlett som det slutade och avslutat som det började hade Roar aldrig varit ifrågasatt”

Väntar med spänning på Ymers analys av säsongen som gått
Väntar med spänning på Ymers analys av säsongen som gått

HIFs, Elias Andersson, fortsätter att leverera i U17 VM. Kapten Anderssons elva slog undan benen för både Japan och Honduras i veckan som gick och nu väntar semifinal (på RACHID stadion!) mot Nigeria på tisdag. Det är en fröjd att se det svenska lagets förmåga att kämpa sig tillbaka i matcherna. Föreslår att den svenske mittfältare sätter sig ner med A-truppen efter VM och berättar hur man gör. För U17 killarna visar precis på det som vårt A-lag saknar dvs kämpartakter, vilja, laganda, mod…ska jag fortsätta?

Örebro och Falkenberg till Allsvenskan! Efter nästa säsong så tror jag att diskussionen kommer bli ännu mer högljudd gällande antalet lag i vår högsta serie. Även om jag självklart gratulerar de förra HIFarna, Hasse Eklund och PeO Ljung, så har jag väldigt svårt att se hur dessa båda lag skall tillföra något till en, redan för stor, Allsvenska.

PeO tog ÖSK tillbaka till Allsvenskan
PeO tog ÖSK tillbaka till Allsvenskan

Att HIF kommer att förnya/föryngra laget nästa säsong är det väl ingen tvekan om. Leo Englund, född -91, från Skellefteå, Hampus Svensson, född -95, från Vinbergs IF (pappa är Magnus ”Turbo” Svensson – legendar i HBK) och Granit Sherifi, född 93, från FC Rosengård provspelade alla i veckan. Lägg därtill ännu en Boateng (från Feyenoord) och att Calle J, Jarl, Svensson och resten av U21 grabbarna redan visat sig mogna för A-laget så kan det kanske bli det yngsta HIF laget någonsin när Allsvenskan 2014 drar igång. Hur som helst – det är dags att sudda ut namnen på tröjorna och åldern i programbladet. Störst hjärta och mest kämparglöd skall spela – eller vad säger du Roar?

Glädjeämne då? Imad Khalili vinner skytteligan och visar att han kan bli den som leder laget nästa säsong. Conny har skrivit på för Trellehulla och HIF tog klivet upp ett pinnhål från förra säsongens 6:e plats – hurra!! Sadiku sägs ha väckt intresse i Tyskland  och skulle detta vara sant så är jag den första som bugar och tackar för intresset och en fet bunt euro in på HIF kontot. Kan vi dessutom få ryssarna att betala några miljoner i ersättning för Granen så har vi ju snart pengar att starta det ”missräknade” Olympiabygget..eller?

Blir det Imad som bär laget på sina axlar nästa säsong?
Blir det Imad som bär laget på sina axlar nästa säsong?

Nä – det kunde varit värre. Vi kunde ju varit supportrar till BoIS eller hetat Marcus Lantz. Sedan Herr Lantz lämnade HIF så har han hunnit med en miserabel karriär i Landskrona, en konkurs och i veckan lyckades han även med att att styra Örgryte ner i Division 1. Det är vid sådana tillfälle som man är rätt nöjd med att man är supporter till Världens Vackraste Förening.

Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*