Världens starkaste Bamse är HIF:are!

I nya långfilmen Bamse och tjuvarnas stad skymtar en HIF-flagga förbi. Nu är frågan: Är Bamse världens starkaste och snällaste björn HIF:are?
– Det är en hyllning till Bamses skapare Rune Andreassons söner som är HIF:are, säger filmens regissör Christian Ryltenius till fotbollskanalen.se.

Klassiska seriefiguren Bamse skapades redan på 1960-talet av Rune Andréasson och blev i julas långfilm på bio för första gången. För de som var skarpögda i biomörkret så dök ett välbekant klubbmärke upp i Bamses värld. Från ett balkongräcke hängde nämligen en flagga med Helsingborgs IF:s märke!

Bamse
Världens starkaste björn, är så klart HIF:are, eller hur?
Foto/Bild: fotbollskanalen.se

– Kul att det är folk som upptäckt HIF- flaggan. Det var vår art director Thomas Holm som ville hylla Runes söner, Ola och Dan Andréasson lite. Thomas visste hur mycket Ola håller på Helsingborg, därav flaggan på balkongen. Vi skojade med dem innan vi färglagt filmen att den skulle bli grönvit, så att det blev Bajen – men då hade de väl stoppat filmen, säger han.

– Ingen av oss här håller på HIF, vi har vår studio i Malmö…men det här var kul och Ola och Dan uppskattade gesten, fortsätter Christian Ryltenius.

Men hur är det då, håller Bamse på HIF?

– Nja, om vi ska ta det från grunden så är det en av filmens karaktärer som bor i just den lägenheten, nämligen Ola Grävling – och han i sin tur är baserad på Ola Andréasson.

 

1 kommentar

1 trackback/pingback

  1. Veckan som gått – Vecka 5 : | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*