Varför måste HIF spela den 16 maj?

Obesegrade. Match den 16 maj. Motståndare utvisad i den första halvleken. HIF gör sin absolut sämsta match så långt in i serien. Pratar vi om dagens match. Nja, likaväl talar vi om matchen borta mot Kalmar FF förra året. Man blir mörkrädd…

Det var inte bra då, det var inte bra idag. I mina ögon saknas en passningsfot på det centrala mittfältet och kanske är det så att vi saknar Lantz. Nej missförstå mig inte. Han hade inte platsat som han spelar nu men vi saknar en spelare av Lantz tidigare kaliber. Vi har ett par lovande spelare. Thern och Eiswohld. Eiswohld fick idag visa att han är bra på att styra spelet. Tyvärr är medspelarna så pass usla att det inte märks så mycket. Eiswohld spelade bara en kvart men var egentligen värd en fyra i betyg.

*****

Marcus Nilsson är avstängd nästa match. Peter Larsson dras med en skada som omöjliggjorde fortsatt spel. Det är sätesmuskeln som spökar och jag är tveksam om han kommer till spel på fredag. Baffo är borta. Patronen på andra sidan jorden. Att Holgersson spelar mittback på fredag står klart men om Larsson inte spelar… Bergholtz? Wahlstedt? Sundin eller Gerndt? (De två senaste var väl AIK:s bästa försvarare).

*****

Hur mycket spelar schemat in? Fyra vilodagar mot AIK:s sex. På fredag är det fyra vilodagar mot Kalmars sex… Bra jobbat förbundet.

*****

Tradition är ruskig. 16 maj förra året var vi obesegrade och mötte Kalmar. Ett Kalmar som fick en spelare utvisad i första halvlek och HIF gör därefter sin sämsta insats. Precis som idag. Det är fantastiskt dessutom att det väl bara var en match i fjol (har inte hundra koll) som vi fick spela 11-10… Den 16 maj… ta bort den dagen..

*****

Ser fotbollsmåndag. Två gamla AIK:are bedömer Kenny Paveys medverkan och tycker att det är korrekt. Men nu är problemet att det INTE är korrekt. Sedan får Martin Åslund tycka att det är småaktigt eller Nils-Erik Johansson tycka att HIF resonerar fel. Vi kan ta oss tillbaka till 2006. HIF- Elfsborg i svenska cupen och Henke gör sig skyldig till ett brott som straffas med två matchers avstängning. HIF överklagar (precis som AIK gjorde angående Paveys varning) och vill då att man inte ska ha Henke avstängd innan överklagandet behandlades. Utan gehör. Det är ett sanslöst övergrepp på tävlingsbestämmelserna. Menar, om man nu anser att man ska vänta med att Pavey ska få sin varning för att överklagandet inte behandlas, borde man då inte vara KONSEKVENT och inte lägga in det “fastställda men överklagade” resultatet? Hyckleri på högsta nivå.

*****

Men nu var det inte Paveys deltagande som gjorde att vi förlorade. Det var en energilöshet som saknar motstycke. Ja, bortsett då den 16 maj 2010.

10 kommentarer

 1. Man spelade 11 mot 10 även mot BP i premiären. Samt mot Blåvitt borta innan Ekstrand blev utvisad.

  Håller med om Fotbollsmåndag, även om Kåmark gjorde det bra när han fick in att Åslund är AIK:are och sa att HIF hade rätt i sak.

  Wahlstedt lär väl få kliva in som innerback om nu både PL och MN saknas. Frågan är vem som får spela ytterback? Förutom MB borde väl JE vara en kandidat?

 2. Hej.

  Jag tycker HIF var dåliga mot aik. Vi är bäst i Sverige. Vi är bättre än MFF. Vi har fler meriter än de babyblåbönderna. Vi är (cup) MÄSTARNA!. Vi är HIF!

  Vi hade bara otur idag, vi vinner nog nästa. Men MFF blir väldigt svåra.

 3. Jag är övertygad om att spelprogrammet spelar stor roll.
  Förra årets bottennapp kom mot Örebro då HIF fick 3 vilodagar inkl resa medan ÖSK hade 5 vilodagar och hemmaplan.
  Mot AIK hade HIF 120 minuters Cup-match i benen och 2 vilodagar mindre än AIK.
  Att cupmatchen satt i benen visas också av att BoIS gjorde sin verkliga bottenmatch och förlorade mot Degerfors.
  Detta skall inte ses som bortförklaring till förlusten utan bara en förhoppning om att vi inte är så dåliga som det såg ut på Råsunda.

 4. Problemet är att vi dessutom har samma förhållande till nästa match. 4 vilodagar mot Kalmars 6. Och skador och avstängningar börjar göra sig gällande. Påminner inte så lite om 2009.

  Lundblad: Tack, varken jag eller videoDagge kom ihåg BP eller Göteborgsutvisningen.

 5. Och direkt otur kan man inte heller säga – snarare oskicklighet från nästan alla HIF:ares sida igår…

  Tufft få ihop backlinjen på fredag men JE (Johan Eiswohld?) tror jag mer på som inre mittfältare så kanske troligare som mittback men skulle tro på Whalen där mot KFF – MB (som bör vara Marcus Bergholtz) visserligen kantlirare men mer av en mittfältstyp än Eishwold som kan funka både mitt av mitten & mitt i backlinjen…

  Kanske Lindtsröm får bli högerback med Whalen & Holgersson som mittlås – han gillar ju både glidtacklingar & kämpatag men nu skulle han haft nytta av sitt skäggburr så alla motståndare bara undvikit närkamperna -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*