Vårens sista bortamatch

Fotograf: Bjarki Tordarsson

I eftermiddag kliver HIF ut på Guldfågeln Arena för att ta sig an Kalmar i den sista bortamatchen innan VM-uppehållet. Med sig tar Roar en viktigt kugge i lagbygget – Ardian Gashi.

Fotograf: Bjarki Tordarsson
Gashi är tillbaka i truppen. Kanske även i startelvan.
Fotograf: Bjarki Tordarsson

Roar säger som vanligt inte mycket om startelvan men han avslöjar för Helsingborgs Dagblad att, om Gashi ger klartecken så går han rakt in i startelvan. “Det var väldigt nära att han var med mot Åtvidaberg. Nu har han fått några dagar till, så jag räknar med att han är tillgänglig.” säger tränaren till HD

Det är ett Kalmar som ännu inte har förlorat på hemmaplan denna säsongen och det är ett stabilt lag som HIF möter i eftermiddag. De slutade på en fjärdeplats förra säsongen och under ledning av Hans Eklund har de fortsatt att utvecklas på. “De har en tydlig organisation, bra mix mellan unga och gamla. Men de är inga övermänniskor heller. Det går att ta poäng och vinna mot Kalmar också. Då måste man göra en väldigt bra prestation själv. ” säger Roar på HIF.se

15.00 drar matchen igång och precis som förra året kör Kärnan temat Vit Söndag. Så åker du dit, ta på dig något vitt så du passar in bland de andra supportrarna.

Matchtruppen: 2. C. Johansson, 3. L. Sadiku, 7. M. Lindström, 8. A. Gashi, 9. R. Simovic, 10. Á. Santos, 11. A. Smárason, 13. A. Achinioti-Jönsson, 15. E. Krafth, 20. E. Boateng, 21. C. Andersson, 22. A. Linde (mv), 23. D. Nordmark, 26. P. Larsson, 28. J. Uronen, 29. J. Björkman, 30. P. Hansson (mv), 31. E. Andersson, 55. A. Khalili.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*