Engelska  The Sun rapporterar att engelska Newcastle United ska vara intresserade av den fd HIFaren Emil Krafth. 

Den 24-åriga högerbacken tillhör just nu franska Amiens i Ligue 1. Men den brittiska tabloiden rapporterar att Newcastle ska vara villiga att lägga drygt tio miljoner kronor för att locka svensken till England.

Under Krafths tid i Amiens har det hittills blivit 35 matcher och ett mål sedan han gick på lån till klubben förra sommaren. Han blev sedermera köpt av den franska klubben, något som bekräftades i början av juni. Dock låg den utköpsklausulen, enligt uppgifter, betydligt högre än vad Newcastle sägs bjuda. Något som talar för att fransmännen inte lär släppa Krafth i första taget.

Karriären började i Lagans AIK innan Öster värvade försvararen 2011. Efter en imponerande debutsäsong tog Krafth steget över till Allsvenskan och HIF där han stannad under tre säsonger. I Augusti 2015 blev han proffs i italienska Bologna men tiden i Italien blev inte riktigt den succé som man förväntat sig. Istället lånades han ut till Amiens som sedemera köpte loss honom. Nu kan det alltås bli tal om nästa steg i karriären för den förre HIFaren

Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Föregående inlägg Inför HIF-Örebro: ”Skillnaden för oss är att vi fått in en del nya spelare i truppen”
Nästa inlägg HIF förstärker på målvaktsposten

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: