Inför HIF-Örebro: “Skillnaden för oss är att vi fått in en del nya spelare i truppen”

190308 Assisterande tränare Alexander Tengryd under en träning med det allsvenska fotbollslaget Helsingborg den 8 mars 2019 i Palma. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

HIF tar ikväll emot Örebro SK hemma på Olympia. Vi tog ett snack med vår assisterande tränare Alexander Tengryd för att höra hans tankar om matchen.

Förlust mot AIK senast. Trots detta är det något ni kan ta med er från den matchen?
Vi gör en bra prestation borta på Friends Arena mot regerade svenska mästarna. Vi tar med oss passningsspelet som vi periodvis hade och en del bitar i vårt försvarsspel som också är relevanta till matchen mot ÖSK.

HIF mötte, och vann mot, ÖSK för tre matcher sedan. Har mycket förändrats sedan dess eller kan man förvänta sig samma typ av match?

Skillnaden för oss är att vi fått in en del nya spelare i truppen, vi hoppas kunna använda deras styrkor som kompletterar vårt sätt att spela. Inte omöjligt att vi får se en liknade matchbild, men varje match är unik.

Hur ser ni på ÖSK som motståndare? Vad har de för styrkor och svagheter? 

ÖSK har en spelskicklig trupp som främst har sina styrkor i sitt passningsspel, man vill kontrollera matcherna med ett bollinnehav och skapa numerära överlägen.

Två viktiga matcher, mot Örebro och Falkenberg, hur laddar man upp inför två sådana viktiga matcher?

Med risk för att låta tjatig så tar vi en match i taget, vi laddar upp som vanligt med våra normala matchrutiner och pulserar träning för att hitta dem rätta taktiska ingångarna och den fysiska belastningen.

HIF kommer till spel med följande trupp:

Matchen spelas på Olympia med start klockan 19.00. Har du ännu inte löst din biljett så kan du göra det här

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*