Utlånad målvakt trivs i sin tillvaro

Från ingen speltid i HIF, till en förhoppning om speltid i Assyriska. HIF:s förre andremålvakt tycker det känns bra att vara tillbaka i den klubb han spelade i för två år sedan. 

– Det känns bra. Jag trivdes här de två åren jag var här. Jag känner folket och spelarna sedan tidigare. Inskolningen i klubben är ju avklarad, säger Oscar Berglund.

Däremot var situationen i HIF ohållbar.

– Jag var tvungen till att gå till en annan klubb för att få spela, säger Oscar.

Oscar har sökt speltid under en längre tid, vilket Oscar hoppas på att hans flytt till Assyriska ska bidra till. Dock har Assyriska två målvakter till, som han får konkurrera med om platsen som förstemålvakt i Assyriskas laguppställning.

– Det är två lite yngre killar här. En av dem var här när jag var här förra gången, så honom känner jag väl. De är duktiga.

Uttalad förstemålvakt i Assyriska vill inte Oscar kalla sig för.

– Uttalad kan man väl aldrig säga att man är. Jag är här för att spela. Men man får göra upp om det, förhoppningsvis. Så hoppas jag att det är överallt.

En flytt från HIF till Assyriska betyder att Oscar tar ett steg ner i seriesystemet, från Allsvenskan till Superettan. Dock ser han sin flytt till Assyriska som en bra möjlighet att komma vidare mot nya utmaningar.

– Det är klart att jag hade hoppats på att hitta en allsvensk klubb. Men alla lag hade full uppsättning av målvakter. I dagens läge värvar man inte extra med tanke på ekonomi och så vidare. Istället får jag försöka ta ett steg ner och ta ny sats för att komma iväg igen, förhoppningsvis.

– Jag tycker det (Assyriska) är ett bra skyltfönster för att vara i Superettan. Det är ett stort intresse kring laget. Många som är och ser våra matcher. Det skrivs mycket om klubben runtom, framförallt kanske här i Stockholmsområdet där man är med ofta i media.  Det är bättre exponering här än i de andra klubbarna i Superettan, känner jag. Det var en stor anledning till valet av klubb också.

– Helt aktuella var väl ett par till klubbar i Superettan, till slut. Men det här kändes som det bästa alternativet för mig. Jag låg på för att få komma hit, säger Oscar.

Även om Oscar hade hoppats på att hitta en allsvensk klubb att spela i, tror han att Assyriska har goda chanser att gå upp till Allsvenskan till nästa säsong. En serie som Assyriska spelade i säsongen 2005. Enda allsvenska säsongen i Södertäljeklubbens 37 år långa historia.  

– Den serien (Superettan) är omöjlig att tippa varje år. Men jag tror vi har en bra möjlighet. Vi har en bra mix av riktigt unga, duktiga killar och även en del mer rutinerade, säger Oscar.

När Oscar blev utlånad från HIF skrev han på ett nytt ettårskontrakt med HIF. Oscar skrev alltså på ett kontrakt med en klubb som han inte får speltid i. Men det var tvunget att göra så för att en utlåning skulle gå i lås.

– Assyriska hade ingen ekonomi att lösa mig nu. Det är HIF som har försäljningsrätt. Istället får HIF in pengar om ett eller två år, beroende hur det går för mig här, avslutar Oscar.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*