Uronen har sitt mål klart

Foto: Bjarki Tordarson

Jere Uronen som fick hela fjolåret förstört av en knäskada som drog ut på tiden ser ljust på framtiden. 

Foto: Bjarki Tordarson
Jere Uronen har en enkel önskan.
Han vill vara bäst i Allsvenskan.
Foto: Bjarki Tordarson

Efter förra årets mörka säsong med bara fyra spelade matcher på hösten så har nu Uronen ett specialanpassat träningsprogram för att stärka knät och dessutom bygga upp kroppen. Och målet har han klart för sig. Han ska bli bäst i allsvenskan säger han till Helsingborgs Dagblad.

 Det är mitt enda personliga mål för detta året: att vara den bäste vänsterbacken i allsvenskan. Jag tror att jag är redo för det.

När HIF åkte till danska Farum och spelade sin första träningsmatch för året så var Jere Uronen i ett trevligare klimat. Han var med det finska landslaget i Oman och spelade landskamp. Problemet var bara att Uronen inte var helt i form och att det inte fanns någon avbytare, vilket innebar att Uronen spelade 90 minuter. Därefter fick han problem med höften. Något som hindrade honom från att spela i HIFs match mot Bröndby.

Varje gång man missar en match är det en jättejobbig känsla, men man måste vara klok också.

Trots skadan så fanns det klubbar som visade intresse för finländaren. Men Jere Uronen tar det med ro. “… jag har mitt fokus i HIF och det är den klubben jag vill spela för. Jag trivs jättebra här. Jag gillar staden, fansen och klubben, så jag har inte bråttom.” säger han till Helsingborgs Dagblad.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*