Uppsnack – Örebro SK

Imorgon är det dags igen. Match på Olympia mot tredjeplacerade Örebro SK, en toppmatch med andra ord. Dessutom har HIF sänkt biljettpriserna kraftigt, så det är upplagt för en riktig höjdare och förhoppningsvis nappar Helsingborgarna på detta och fyller Olympia?

Örebro känns alltid farliga och svåra att möta. Möjligen är det så att deras spel inte passar HIF’s, möjligen är det bara en sån där psykologisk grej, men i vilket fall, en match mot Örebro är aldrig given på förhand, vi har endast besegrat ÖSK två av de senaste tio mötena, (bägge vinsterna kom på Olympia).

***

Normalt sätt är jag alltid oftast hejdlöst positiv, men precis som Presidenten på HIF1907, känner jag en viss oro inför morgondagens drabbning. Min motivering för oron grundar sig framför allt på vad jag såg i Måndags mot GAIS. Det är ett slitet lag som leder Allsvenskan för tillfället. Möjligen var det den katastrofala ursäkten till fotbollsplan på nygamla Ullevi som gjorde att HIF-spelarna såg håglösa och loja ut, eller så var det det faktum att det hårda matchandet i kombination med Conny & Co’s taktik som fått krafterna till att börja sina?

***

Joel Ekstrand är tillbaka och frågan är väl befogad om han går in i startelvan igen. För min del tror jag att mittbackparet kommer bli Nilsson/Ekstrand. Ekstrand har en aggressivare spelstil och jag tror det kommer behövas mot ÖSK’s tre(?) anfallare. Att Nilsson ska spela från start ser jag som givet. (Och det gör AOH’s läsare också som röstade fram Nilsson till Månadens Spelare för April…)

***

Rachid Bouaouzan gjorde ett piggt inhopp sist mot GAIS, och det är kanske på plats att han får chans att visa sig från start, speciellt nu när HIF fortsätter jaga en ny anfallare. Frågan är ju given. Är Rachid mannen, nytillskottet, spelaren som går in från start? Det vet vi ju inte om han inte får chansen, eller hur?

***

Gashi är avstängd och in kommer…Bergholtz? Jag tycker fortfarande May väger för lätt och är alldeles för yvig för att vara central mittfältare. Vi får se hur Conny funderar…

***

Ska vi ge oss på ett tips? Hur låter 1-0 till HIF?

4 kommentarer

  1. Jag tycker det är synd (dock inte speciellt oväntat) att Rachid inte får chansen från start imorgon mot Örebro. Mot GAIS senast så kändes han farligare under de 20 min han spelade än vad Erik Sundin gjorde under hela matchen. Men men, vi får hoppas han blir inbytt tidigare! Heja HIF!

  2. Är mer eller mindre 100% säker på att May startar. Att Rachid inte gör det tror jag helt enkelt beror på att han inte är matchtränad än. Senast fick han en kvart, får han en halvtimme mot ÖSK?

  3. Efter att ha läst HD (efter mitt inlägg) är jag också mer övertygad om att May kommer starta. Möjligt att Rachid kommer få en halvlek till och med…?

  4. Bara bra att konkurrenssituationen ökar i laget såväl i de bakre leden som de främre – Conny gillar inte för stora förändringar så May lär spela precis som Joel men visst i den form Marcus är och vad Patronen nu bevisat för somliga tvivlare (dock inte mig) att han är en pålitlig mittback som inte lägger några fingrar mellan (likt en Ola Nilsson i sina glansdagar!!) så hade de gärna fått fortsätta – Bergholtz hade varit spännande just för att kunna luckra upp ÖSK:s försvar med sin fina blick för spelet och bra passningar men May klarar säkert av det bra med sin kvickhet & smidighet att bryta igenom deras kompakta försvar – dock inte lika kompakt som vårt!!

1 trackback/pingback

  1. Helsingborgs IF – ÖSK « Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK Fotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*