Uppsnack – IFK Göteborg

Ikväll är det dags för tredje matchen för HIF’s del. Och även om de två föregående matcherna har varit intressanta, så är det nu det kommer visa sig, hur bra är HIF årsmodell 2010?

Tyvärr sitter man här i småland och får konstatera att det inte blir någon Helsingborgsresa idag. Så är det att driva företag, man får ta svåra beslut och jobbiga prioriteringar. Men har jag tur, kommer jag att kunna bänka mig vid Canal Plus sändning ikväll, och det är ju alltid något…

***

IFK Göteborg kommer till Olympia med en förmodad startelva som är identisk med den som startade mot BK Häcken senast. Och jag är tveksam till att Conny kommer ändra på sitt vinnande lag.
Det är upplagt för spänning, dramatik och bra Allsvensk fotboll på en superb fotbollsplan. (11.000 på plats?)

***

IFK-bloggen Baraben skriver ett läsvärt inlägg om betydelsen av fixstjärnor i allmänhet och Henrik Larsson i synnerhet. 
“Storstjärnan i det förmodade topplaget blir killen som skall öppna vägen för alla omkring sig, samtidigt som han helst även ska leverera mål. Effekten här blir inte att laget gnäller om Henke inte hade sin bästa dag för säsongen – fokus hamnar i stället på att det “bara är Henke som presterar”. Ungefär samma känsla som för storstjärnan i bottenlaget, men en helt annorlunda reaktion från omgivningen. Jag vet inte hur många gånger vi fick höra resonemang om att “Henke är för ensam med sin kreativitet” när experterna sökte förklaringar till att HIF inte blandade sig i den absoluta guldstriden under fjolåret.”

Och i år konstaterar vi att det finns ingen press på en enskild spelare i HIF, den eventuella pressen kommer hamna på kollektivet. Och som alla vet, ensam är stark, men tillsammans är vi starkare…

***

HIF har inte förlorat mot IFK Göteborg i Allsvenskan sedan 2005 (10 matcher i rad utan förlust), och det känns på något vis som att IFK, trots sin ständiga närvaro i toppen och aspiranter på guld, har problem att bemästra HIF? Ska vi tippa på att de får lika svårt idag och HIF fortsätter på den inslagna vägen, 1-0?

***

Oj, på torsdag är det minsann kalas!

2 kommentarer

  1. Mycket svår match ikväll mot ett kompakt spelande IFK och ett HIF med försvagad anfallsspets så jag hoppas att man arbetar mycket med postionsbyten och löpningar mellan anfall och mittfält för att skapa alternativ och då kanske en av våra innermittfältare kan avgöra? Lantz gör 1-0, Hysén 1-1 och sedan tofflar okänd HIF:are in 2-1 ed några minuter kvar att spela. Hoppas kan man i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*