Reflektion från Tv-soffan

Dessvärre fick man förhinder från att åka ner till Helsingborg ikväll. Och typiskt nog så missar man chansen att se matchen med stort M live…
Här har ni svaret, ni som tvivlar och tvivlat! Jag bara myser då jag ser mitt, vårt HIF spela fotboll. Det är som den gamle hockey-räven Timo Lahtinen sa, “Det är äckligt diciplinerat!” Och det är ett kollektiv som spelar, spelar för varandra!

2-0 mot IFK Göteborg är inte tur, det är inte en seger baserat på en “dålig dag” från IFK Göteborgs sida. De som skulle hävda det, de varken såg matchen eller SÅG HIF spela ut IFK på ett monumentalt vis. Allt grundlades med ett otroligt aggressivt spel i första halvlek och färdigställdes med med det där “äckligt diciplinerade” försvarsspelet i andra. Conny & P-O har fått min fulla respekt som taktiker!

***

Det jag ser som mest positivt är att det är kollektivet HIF som spelar fotboll. Visst fanns det spelare som stack ut ur kollektivet och var extra viktiga idag, men jag väljer att hylla laget inte individer idag. Från anfallsparet Sundin/Jönsson och ner till sista utposten, Pär “Greppet Direkt” Hansson (och det menar jag i positiv mening, Pär!) fanns det bara ett lag, inga individualister.
Medan HIF trummade på som mest under första halvlek, satt jag och tänkte på ett gammalt slagord inom lagsporten; “The Big Red Machine”, jag tycker det får symbolisera dagens HIF.

***

Hur långt kan detta gå? Ja, det är ju ganska orättvist att bedöma än, trots allt bara 3 omgångar avverkade, 27 kvar. Men jag hoppas på två saker nu. För det första hoppas jag att tvivlarna kommer se på HIF med lite klarare syn. För det andra hoppas jag att fler personer kommer till Olympia, för inte kan någon tycka att 8600 personer på en toppmatch är bra? Känns lite som om de stora mediadrakarnas (AB, FK, Exp etc) eviga neggoskriverier påverkar folk?

***

Var det ljumskarna som spökade på Edman och “tvingade” fram ett byte?

***

Henrik Larsson är inte den roligaste bisittaren och “experten” i en tv-sändning, tyvärr. Men det glädjer mig att hans engagemang till HIF fortfarande är lika stort!

***

Jag är lyrisk över starten HIF fått och efter dagens match, och skulle kunna fortsätta spruta ur en massa superlativ från mitt tangentbord. Men vi kör med den gamla klyschan och tar en match i taget nu!

12 kommentarer

 1. Glöm inte att kolla hur Conny resonerade kring bytet av Rasmus, man tappade ju sitt nyss nämnda presspel helt och hållet då Sundin fick svårt helt ensam. Mackan Bergholtz kom ju knappast upp i någon form av släpande roll om det nu var tanken.

  Och även Edman-bytet då 🙂

  Stark match men konstiga byten, speciellt efter att Rasmus gick ut tog sig GBG in i matchen.

 2. nää Edman är inte skadad, känns som om conny tog in Whalstedt för att ge honom några matchminuter för å komma igång lite.

 3. Imponerande HIF! Jag har tillhört de mer skeptiska inför året allsvenska men idag är jag djupt imponerad av hur HIF hanterat förändringarna och hur de uppträder; Stabilt och metodiskt. Så har jag sällan upplevt laget. Lantz är magisk just nu. Det här ger självkänsla och mod, vilket jag hoppas sprider sig till våra anfallare så att de får utdelning men ändå, det viktigaste är att laget HIF presterar bra som helhet och det gör de med råge just nu.

 4. Tradition är ju något som gäller på Örjans Vall bland annat. En rolig tradition är vårt facit mot Göteborg de senaste fem åren. En mindre rolig tradition är att vi tre år på 2000-talet har inlett med tre segrar. 2005, 2009 och i år. Låt oss hoppas att traditionen inte gäller här…

 5. Ymer:
  Det var inte fel. Men det känns som om jag är van vid att det är offensiva spelare som ska slängas in. Skönt att det ändras så att man kan stänga matchen såsom man faktiskt gjorde!

 6. “Henrik Larsson är inte den roligaste bisittaren och ”experten” i en tv-sändning.”

  Han gav ett betydligt bättre intryck än när du gått vilse och landat i Sportsnacks studio. Det var bättre på Hoolebooles tid…

 7. Måste kännas skönt att hugga på folk när man sitter helt anonym själv.. Sånt ger verkligen förtroende.. ;o)

 8. Tycker att Larsson har bra mycket mer att ge äm många s.k experter.. Per Zetterberg ex:)

  Leif: Vad menar du? Måste du ha synts i tv eller på internet för att ha en åsikt??? Då kan ju aoh lägga ner denna funktionen direkt… Kritik är väl något som du får leva med, uppenbarligen tyckte ju ymer inte att henke var bra, så varför skulle densamme inte klara av kritik själv?
  Heja HIF, saknar dock HIF maskoten!! Den gav verkligen mig förtroende för HIF!!

 9. PfP, Vångavallen, Arne (samma person):
  Njae, jag “klanka” inte direkt ner på Henke. tyckte inte han passade i rollen som bisittare, expert. (Min åsikt…)

  Kritik är nyttigt, och jag kan ta de… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*