Då var det dags för årets sista match…
Nej, det är det så klart inte, men det känns absolut som att det vore det. En match till, sedan uppehåll i närmare två månader! (Lite kortare väntan till cupen dock…)
Det kommer bli en svår sommar, fylld av (HIF)abstinens och längtan till höst…

Halmstad går ungefär som förväntat i år, det är lite av höga berg och djupa dalar över det annars så slätstrukna laget från Gessle-Land. Men oavsett hur de brukar se ut för HBK, så är det aldrig någon given match på förhand. Sedan HIF klädde av och förnedrade HBK i oktober 2007 på Olympia, (med 9-0), så har inte HIF lyckats vinna mot halläningarna. Förra årets möte på Olympia slutade med en kalldusch. Ni kommer väl ihåg hur HIF ledde matchen med 1-0 fram till och med ca halva andra halvleken då HBK lade in en växel till, eller två, och ordnade med en 3-1 seger.

Årets HBK, har som jag var inne på, varvat bra resultat med riktigt usla. Tack vare detta, ligger HBK idag på en 8:e plats, vilket är ganska godkänt trots allt. Anselmo, HBK’s stjärna, låg länge i ide i början av serien, men han har börjat vakna till liv nu och gjorde bägge målen senast då HBK slog Djurgården hemma.

Just Anselmo, mannen som ifjol gjorde 2-1 målet till HBK på Olympia, får HIF-försvaret se upp med extra noga. För övrigt känns inte HBK som något lag som ska kunna rubba HIF årgång 2010, men om de spelar som Kalmar och lägger sig i sina skyttegravar och spelar enbart försvarsspel, då kan de bli lite varningsflagg!

***

Sundin och May är verkar definitivt vara borta från spel. Men om en frisk Makondele får spela istället för en halvskadad(?) Rachid, det återstår att se…

***

Vi fick möta BK Häcken i Svenska Cupen! (spontant: Yihaa! , läses med sarkastisk ton)

***

Ni har väl inte missat att HIF återigen har dumpat priserna rejält? Man ur huse säger jag! (Och kommer naturligtvis själv vara på plats imorgon!)

***

Uppehåll och spelvila för HIF. Men inget uppehåll för Allt Om HIF. Vi kommer fortsätta att försöka stilla er och vår HIF-abstinens under denna tiden.

Förmodligen redan nästa vecka kommer vi presentera lite nytt… Jag säger: ”en hands i ett olyckligt läge och avgörandet fick ses från läktaren.”
(Sorry ”namn”, jag var tvungen 😉 )

 Vem pratar jag om?

Föregående inlägg Conny- dagen efter
Nästa inlägg Reflektion från Olympia

2 svar på ”Uppsnack – Halmstad BK

  1. Visserligen är Gessle från Halmstad men att hänvisa HBK till Gessleland är inte snällt då Gessle är Halmian.

  2. Syftade på ”Halland” inte ”Halmstad” 😉

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: