Uppsnack – Halmstad BK

Då var det dags för årets sista match…
Nej, det är det så klart inte, men det känns absolut som att det vore det. En match till, sedan uppehåll i närmare två månader! (Lite kortare väntan till cupen dock…)
Det kommer bli en svår sommar, fylld av (HIF)abstinens och längtan till höst…

Halmstad går ungefär som förväntat i år, det är lite av höga berg och djupa dalar över det annars så slätstrukna laget från Gessle-Land. Men oavsett hur de brukar se ut för HBK, så är det aldrig någon given match på förhand. Sedan HIF klädde av och förnedrade HBK i oktober 2007 på Olympia, (med 9-0), så har inte HIF lyckats vinna mot halläningarna. Förra årets möte på Olympia slutade med en kalldusch. Ni kommer väl ihåg hur HIF ledde matchen med 1-0 fram till och med ca halva andra halvleken då HBK lade in en växel till, eller två, och ordnade med en 3-1 seger.

Årets HBK, har som jag var inne på, varvat bra resultat med riktigt usla. Tack vare detta, ligger HBK idag på en 8:e plats, vilket är ganska godkänt trots allt. Anselmo, HBK’s stjärna, låg länge i ide i början av serien, men han har börjat vakna till liv nu och gjorde bägge målen senast då HBK slog Djurgården hemma.

Just Anselmo, mannen som ifjol gjorde 2-1 målet till HBK på Olympia, får HIF-försvaret se upp med extra noga. För övrigt känns inte HBK som något lag som ska kunna rubba HIF årgång 2010, men om de spelar som Kalmar och lägger sig i sina skyttegravar och spelar enbart försvarsspel, då kan de bli lite varningsflagg!

***

Sundin och May är verkar definitivt vara borta från spel. Men om en frisk Makondele får spela istället för en halvskadad(?) Rachid, det återstår att se…

***

Vi fick möta BK Häcken i Svenska Cupen! (spontant: Yihaa! , läses med sarkastisk ton)

***

Ni har väl inte missat att HIF återigen har dumpat priserna rejält? Man ur huse säger jag! (Och kommer naturligtvis själv vara på plats imorgon!)

***

Uppehåll och spelvila för HIF. Men inget uppehåll för Allt Om HIF. Vi kommer fortsätta att försöka stilla er och vår HIF-abstinens under denna tiden.

Förmodligen redan nästa vecka kommer vi presentera lite nytt… Jag säger: “en hands i ett olyckligt läge och avgörandet fick ses från läktaren.”
(Sorry “namn”, jag var tvungen 😉 )

 Vem pratar jag om?

2 kommentarer

  1. Visserligen är Gessle från Halmstad men att hänvisa HBK till Gessleland är inte snällt då Gessle är Halmian.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*