Conny- dagen efter

Hej och grattis till segern igår.

– Tack ska du ha, ja det var som en bra dag på jobbet. Koncentrerat och väl genomfört, bortsett Joels blunder.

Jo det var tur att det stod 3-0.

– Kan bara hålla med, det är då såna här misstag får liten inverkan. Samtidigt kan de fungera som en liten väckarklocka, men det tar inte ifrån oss det övriga.

May var bra på mittfältet, men skadades han?

– May har fått en knäskada. Förmodligen inte allvarlig alls men han kunde inte fullfölja matchen. Små snabba kvicka fötter är kanske inte det bästa mot ett lag som inte riktigt hänger med. Det blir mycket smällar. May lär inte vara spelklar till lördag dock, han undersöks just nu faktiskt.

Tre vackra mål, även om Renés 1-0 inte..

– Haha, ja det var inte hans hårdaste skott precis, men det räcker att bollen går över mållinjen.

Blir det René som spelar på topp på lördag då?

– Nja, vi väntar med att ta ut det. Rachid ska överraskande nog testas i eftermiddag. Han går efter “hjärnskakningsprogrammet” och ska testas fysiskt idag. Håller det utan huvudvärk i morgon kommer han att träna för fullt då. Men Sudden kan vi räkna bort. Han hinner inte bli hel tills på lördag. Patronen är längre ifrån än Rachid, förmodligen för att han spelade 40 minuter trots hjärnskakningen i upptakten mot Kalmar.

Tillbaka till matchen, tycker att Marcus Holgersson går från klarhet till klarhet.

– Det verkar som om att han utvecklats i takt med förtroendet han fått och nu stressar han inte iväg bollen utan vågar hålla i och låta bollen rulla i backlinjen.

Hans passningsspel längs marken har utvecklats tycker jag. Det ser vi ju inte minst vid 2-0-målet.

– Det är en fin genomskärare till Matte och Marcus hittar tidigare ett passningsalternativ än vad han gjort innan.

Det har varit uppskattat att även om du vilade Lantz att han fick följa med.

– Ja det är ju en del i laget. Personligen blev jag mest imponerad av att han åkte upp till Mjällby och stöttade lagkompisarna och var med från halv sex till matchens slut. Sånt styrker lagmoralen enormt när en lagkapten ta det ansvaret. Stort.

Nu närmar det sig ju uppehåll och det börjar bli dags för eventuella nyförvärv. Måste ju ställa frågan även om jag inte förväntar mig några namn..

– Jo det hör ju till, men vi ha en del namn på blocket. En del ska eventuellt komma och provträna. Och ja, vi har väl två block, spelare som vi gärna vill ha men som kanske kräver externa finansiärer men där har jag inte någon koll på hur det ser ut. Men vi kartlägger i alla fall tänkbara alternativ.

Det har ryktats en del om en afrikan som nu spelar i Portugal.

– Ja det stämmer, vi hade en senegales från Portomonese (passar ju att värva från portomonän, reds anm) på gång och var på väg ner att se honom i spel men då klev han från bänken och levererade ett antal mål och nu är han helt avskriven på grund av att han skrev nytt kontrakt med klubben där nere.

Ska vi tro att det handlar om den nordiska marknaden som ni begränsar er till?

– Nej, vi har ju haft folk nere i Brasilien (Jeppe och Reine) och tittat på en del alternativ samtidigt som vi naturligtvis håller koll även här hemma.

Jaha, nu blir det trippelmöte med Häcken.

– Anä, det blir det väl inte? Det är bara två.

Jo men vi fick dem i cupen också!

– Jaså, lottades det idag? De sa ju till oss att det skulle lottas den 25:e. Vet du om vi fick hemma- eller bortamatch?

Hemma!

– Okej, ja då lär det ju bli den 4 juli. Förresten, vill tacka vår publik igår. Stödet var riktigt bra från de tillresta!

Lycka till på lördag!

3 kommentarer

  1. Då blir det till att flytta på träningsmatchen mot FCN eller bara hoppa över den för enligt planerna ska den spelas samma dag kl.13 – men 4 juli är ju sista dagen för när Cupmatchen ska spelas: kan HIF inte lägga den på onsdag 39 juni så kommer den perfekt som en “variation av kosten” mellan 1/8-delsfinaler & kvartsfinaler i VM…

  2. Jag är lite kär i Conny. Skön som få. Tack till Leif som ställer bra och intressanta spörsmål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*