Uppdatering från andra sidan jorden

Den senaste tiden har de goda nyheterna om vinster och rekord i målskytte bara regnat in från alla håll och kanter. Uppdateringar, mail, bilder och mycket annat trevligt har lyst upp de redan så soliga dagarna här i Shanghai. Ännu gladare blir man när man inser att det nu bara är tre veckor kvar tills det att jag själv har möjlighet att infinna mig på Olympia och förhoppningsvis få vara med och hurra åt ännu fler vinster.

Häromdagen när Shanghai än en gång bjöd på strålande väder så bestämde jag och min rumskamrat oss för att bege oss till Luwan Stadium som är en stor idrottsarena beläget precis utanför vår lägenhet. Stadion har ett stort träningscenter och hela anläggningen är öppen för allmänheten så vem som helst som har spring i benen får lov att gå in för att springa ett par varv, sparka lite boll eller vara åskådare. Där pågår alltid ett flertal aktiviter, allt ifrån basket och boule till kinesiska brandmän som tränar fysik och teknik inför framtida uttryckningar. Just den här dagen var det fotboll som gällde vilket passade mig ganska så perfekt. Matchen spelades mellan två kinesiska lag som lustigt nog spelade i rött och blått vilket fick en att längta tillbaka till Olympia något extra. Det var bara sjungandet på 37:an som fattades.

Fotbollsmatch på Luwan Stadium i Shanghai
Fotbollsmatch på Luwan Stadium i Shanghai

Förutom alla glada nyheter om matchvinster i allvenskan så har jag på senare tid även fått höra en hel de andra positiva händelser. Akademi HIF tog sina första tre poäng häromdagen vilket verkligen var på tiden! Nu ska de bara se till att fortsätta i samma spår så har vi förhoppningsvis en fortsatt spännande säsong att se fram emot.

Något annat som jag tycker är jätteroligt är att det skrivits en hel del om Elias Andersson som just nu befinner sig i Slovakien för att delta i EM med det svenska u17 landslaget. Att unga, talangfulla fotbollsspelare uppmärksammas tycker jag är enormt viktigt så det har varit riktigt roligt att kunna läsa om det lite här och var. Tyvärr så har jag ju inget annat än kinesiska kanaler på min tv men för er som har Eurosport 2 så rekommenderar jag att slå på tv:n klockan 19:30 då Sverige spelar sin första match emot Schweiz.

Slutligen så önskar jag all lycka till HIF som idag har begett sig till Södertälje för att ge Syrianska en rejäl omgång. För mig innebär det tyvärr att jag måste hålla mig vaken halva natten vilket efter veckans hårda studier är fullkomligt omöjligt. Men som nämnt tidigare har jag absolut inget emot av att vakna av meddelanden och notiser som säger att Lindström fortsätter sin vilda målfest eller övriga nyheter som i slutändan resulterar i att HIF kammar hem ytterligare tre säkra poäng. Kom igen nu, HIF!

Vi tog med en bit av Helsingborg till Shanghai
Vi tog med en bit av Helsingborg till Shanghai

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*