U21-laget slog Falkenberg

Foto: Bjarki Tordarson

När B-slutspelsserien vände kom förra omgångens motståndare Falkenberg på besök till Olympia. U21-laget såg till att de fick åka hem tomhänta. 

Foto: Bjarki Tordarson
Santos gjorde två mål när U21-laget vann mot Falkenberg.
Foto: Bjarki Tordarson

Det var ett tämligen rutinerat lag som Erik Edman mönstrade mot Falkenberg, med Álvaro Santos, Arnor Smárason och Ema Boateng i startelvan. Längst bak vaktade U21-landslagsaktuelle Andreas Linde.

Och det var en rutinerad herre som såg till att HIF fick kommandot i matchen. Álvaro Santos såg till att det stod 2-0 innan Falkenberg reducerade innan paus.

“Vi gör en mycket bra prestation i första halvlek, jag tycker offensiven och defensiven hängde ihop på ett föredömligt sätt vilket gav oss ett stort övertag på Falkenberg i stort sätt hela första halvlek.” säger Erik Edman efter matchen.

Efter halvtidsvilan kvitterade även Falkenberg innan HIF punkterade matchen genom Calle Johansson, Anton Kinnander och Ema Boateng som gjorde vars ett mål och fastställde resultatet till 5-2.

“Efter första 45 så var skillnaden markant, men tyvärr dippar vi prestationsmässigt generellt under resterande 45 min. Framförallt var starten på andra halvlek mycket svag vilket fick oss lite stressade. Efter 10 min lyfter vi oss igen och dödar matchen och vinner klart. Men sista 45 når inte alls upp i den klass som första halvlek frambringade, vilken var mycket tillfredställande!”

Fredrik Widlund som varit skadad stor del av säsongen var tillbaka och spelade 45 minuter och fick beröm av tränaren. “Jag tycker Fredrik gjorde en väldigt stark insats ,och särskilt med tanke på ett så långt break från spel och träning.”

Álvaro gjorde två mål och det har kommit ut att han inte kommer vara spelare i HIF efter säsongen. Han har fått smeknamnet Gud av fansen och hyllades vid återkomsten till HIF 2011, hur känner du som har spelat med och nu även varit tränare för honom att han nu försvinner?

Alvaro är och har varit ett superproffs i allt han gör och har gjort! Han bidrar fortfarande med mycket klass genom sin professionalism och kunnande inom såväl taktik som förberedelse! Var sak har sin tid, Alvaro och även Christoffer Andersson är 2 spelare som kommer lämna ett stort tomrum efter sig. Det är såklart upp till andra att fylla den plats de lämnar, men det är ett tufft jobb att göra och kommer ske i en övergångsfas!

Startelvan (i blandad form): Achinioti-Jönsson, Boateng,
E. Andersson, Johansson, J. Larsson, Linde,  Santos,  Simovic,  Smárason,  Svensson, Widlund

Avbytare: Al Saadi, Birkfeldt, Kinnander, Lindgren, Lundborg, Madaras

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*