U21-derby i Anderslöv

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

I kväll spelar U21-laget Skånederby. Matchen avgörs på Anderslövs IP och klockan 18.00 ställs HIF mot Malmö.

Foto: Bjarki Tordarson
Edman och U21-laget åker till Anderslöv ikväll.
Foto: Bjarki Tordarson

A-laget spelade match i går kväll i Stockholm och Malmö har ett returmöte i Champions League kvalet att tänka på längre fram i veckan. Men huvuddelen av Edmans trupp kommer från A-truppen. “Vi har en stor A-trupp i dagsläget och många behöver matchminuter.” sa han till AOH i går kväll.

Om man besegrar Malmö så finns chansen för HIF att ta sig upp på tredjeplatsen och därmed ha en chans att nå A-slutspel i år. Något som skulle kunna betyda möten med Djurgården eller Elfsborg under hösten. Men den eventuellt längre resvägen är inget som bekymrar Edman. “För min och klubbens del vill man ju alltid testa tävla mot bästa möjliga motstånd, kan vi spela jämnt mot Sveriges främsta lag är ju det ett kvitto på att vi också håller en bra nivå. Vilket i grunden är utvecklande, precis som det är utvecklande att spela i Europa och hantera nya motståndare och spelsätt!”

Och skulle inte tredjeplatsen och chans på A-slutspel vara morot nog för killarna så är det ju Malmö som man ställs mot. I U21-serien ligger för närvarande HIF på platsen för Malmö med tre poäng mer och betydligt bättre målskillnad. Så givetvis kan vi ju hoppas på att man gör som förra året då man slutade näst sist i serien med just Malmö bakom sig.

Platsen är Anderslövs IP och tiden är 18.00, inträdet är som vanligt gratis.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*