U19 tränare lämnar för Damallsvenskan

Magnus Pålsson, assisterande tränare i HIF:s P19-lag, lämnar klubben och blir huvudtränare för Djurgårdens IF i Damallsvenskan.

Magnus Pålsson har en bakgrund som tränare i IFK Lidingö FK på både ungdoms- och seniornivå. Inför säsongen 2021 blev han en del av Alvaro Santos ledarteam för HIF:s P19-lag och fick rollen som assisterande tränare. Nu står det klart att karriären fortsätter i Damallsvenskan och Djurgårdens IF där huvudtränarrollen väntar.

– Jag har tyckt att det varit väldigt utvecklande och roligt att jobba med alla under min tid i HIF. Alvaro och Patrik Abrahamsson är duktiga tränare som jag lärt mig mycket av. Jag vill också tacka både Micke [Dahlberg, akademichef] och Max [Lindén, Huvudtränare P17] för både arbetet med också för att Max var den som rekommenderade mig till HIF. Stort tack även till spelarna för sättet de varit på: ambitiösa, tagit till sig av allting och väldigt roliga att arbeta med. Givetvis också ett tack till alla andra kollegor för roliga stunder och bra utbyte. Nu blir det spännande och jättekul att arbeta med fotboll på heltid på den högsta nivån, säger Magnus till HIF.se

– Magnus har under året bidragit till HIF på ett väldigt bra sätt. Med stor kompetens och nyfikenhet har han tillsammans med Alvaro och Patrik skapat en utvecklande miljö runt vårt 19-årslag där spelare hela tiden tar kliv i sin utveckling. Det är viktigt för oss som akademi att vi inte bara utbildar spelare till elitnivå utan även tränare. Vi är glada över att Magnus får den här chansen och önskar honom ett stort lycka till, säger akademichef Mikael Dahlberg.

Vi på AOH gratulerar Magnus till hans nya utmaning

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*