Tyst om ekonomin

Foto: Bjarki Tordarson
Krafth tar plats till höger i backlinjen. Foto: Bjarki Tordarson

Målet för ekonomin är ett nollresultat, och på sista tiden har ryktena varit många. Men svaren är försvinnande få. 

Foto: Bjarki Tordarson
Är Krafth en av dem som ska hjälpa till att rädda ekonomin?
Eller är han redan såld till 75%?
Foto: Bjarki Tordarson

Claes Ohlsson medger att marginalerna är små men att det finns likviditet i klubben. Och att det skulle vara någon fara för att spelarnas löner inte skulle kunna betalas ut tillbakavisar han i en intervju i Helsingborgs Dagblad.

“Ekonomin är ansträngd. Premiärhelgen har medfört färre intäkter och högre kostnader i förhållande till vår budget, men hur stor nettoavvikelsen är och hur det slår i prognosen vet vi bättre när halvårsbokslutet är klart.” säger han till HD.

Han påpekar att målet att spara in på 10 procent av verksamheten fortfarande ligger kvar men att det är satt över hela året och innefattar även besparingar som man gör när man säljer spelare och på så vis får en mindre lönepost.

En sak styrelse fick kritik för på årsmötet var att man inte var öppna med hur det såg ut, styrelsen lovade att vara mer öppen i framtiden. Men det är något som medlemmarna kommer få vänta på.

“Vi måste bli bättre på att kommunicera. Än så länge har vi inte bestämt hur. Kanske höstmötet, som vi planerar att tidigarelägga till augusti, är ett bra tillfälle. Då har vi mer facit i hand.” säger Claes Ohlsson till HD.

Björn Velander BBL

1 kommentar

  1. “…även besparingar som man gör när man säljer spelare och på så vis får en mindre lönepost.” – återigen kör man med chansningar, då spelartransfers aldrig går att räkna som en säker intäkt, eller som i detta fallet en sparpost!

    Det har snackats om ett medlemsmöte i augusti, och där måste verkligen “alla kort på bordet” gälla & inget annat! Det börjar påminna allt för mycket om tiden när Claes namne körde våra kära förening i botten, så att kommunen fick rädda oss och det lär man inte kunna hoppas på igen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*