En läkarundersökning från flytt

Imad Khalili Foto: Bjarki Tordarson

Imad Khalili om varit utlånad till Al Shabab under våren deklarerade i helgen enligt Helsingborgs Dagblad att han ville lämna HIF. Nu verkar han få som han vill. 

Imad Khalili - snart på en Allsvensk arena nära dig! Foto: Bjarki Tordarson
Imad Khalili blir lagkamrat med Tobias Hysén i Kina.
Foto: Bjarki Tordarson

I helgen började det komma rykten om att Imad Khalili, som i maj gick ut och sa att han ville komma tillbaka till HIF och spela tillsammans med sin kusin Abbe, ville fortsätta proffslivet utomlands. Nu är det bara en läkarundersökning som återstår innan färden går till Kina och Shanghai East Asia.

Utlåningen till Al Shabab började bra men på slutet har det gått knackigare för Khalili och många såg framför sig en höst med båda kusinerna Khalili i HIF. Något som hade kunnat bli en trevlig syn upplevelse. Istället väljer han en flytt till Kina där han blir lagkamrat med Tobias Hysén.

Enligt HD ska budet som HIF accepterat ligga på 7 miljoner vilket, om man ser till de 9 miljoner som man fick för utlåningen till Al Shabab, skulle göra det till en procentuellt bra affär för HIF. Speciellt med tanke på att Imad enligt HD inte är en av de spelare som blivit intecknade denna säsongen.

Björn Velander BBL

1 kommentar

  1. Och en väl behövlig affär om än man skulle velat behålla Imad sportsligt sett, för att få till den där sista spetsen som saknats på det stundtals kreativa spel HIF haft i vår – ska bli spännande se vad ledning nu gör: följer sin plan och därmed ger fler unga chansen via att investera pengarna i ungdomsfotbollen, eller agerar mer efter yttre press & försöker hitta någon etablerad värvning som stärker laget?

    Att Jesper Jansson visat att han kan fixa in bra värvningar är inget tvivel, men nu är läget perfekt att ge en sådan påläggskalv som Anton Kinnander fler chanser. Dessutom är risken stor om man värvar att det blir en sportslig succé men ingen lönsam ekonomisk investering, som det kan bli när egna produkter får chansen och sen kan gå vidare ut i proffslivet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*