Truppbygget inför 2021: ”En dokumenterad målskytt som alltid levererar”

170529 Helsingborgs Jesper Lange under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Syrianska FC den 29 maj 2017 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

Inspirerad av IFK Göteborgs värvningskarusell, med äldre hemvändare, så är det kanske inte konstigt att HIF vände blicken mot publikfavoriten Jesper Lange som kritat på för resten av säsongen.

Det är skadeproblemen på anfallsfronten som har fått klubben att agera. Lange, som egentligen avslutade den aktiva karriären för två säsonger sedan, var ju en stor publikfavorit under sina år i HIF och trots att skorna, officiellt, lagts på hyllan så finns målhungern kvar. Enligt danskens agent, Henning Pölse, så har 35-åringen hållt igång med kompisen, och den tillika förre HIFaren, Martin Christensen under senaste året. Överstegsfinterna har stått som spö i backen och Lange, som kanske inte varit känd för sin bländade teknik, skall själv ha uttryckt att han adderat flera nya finter till sin redan, uttalade, näsa för mål.

Klubben har länge varit på jakt efter en klinisk avslutare då osäkerheten till när ev Assad Al-Hamlawi kan vara tillbaka i spel är stor. Inspirerade av Göteborgs värvningar, och en imponerade insats av 39-årige Zlatan Ibrahimovic under landslaguppehållet, har fått klubben att inse att “åldern är bara en siffra”. Något som värvningen av Lange är ett tydligt tecken på.

Pölse fortsätter: -“När HIF hörde av sig så tvekade vi inte en sekund. Jesper har fortfarande ett väldigt gott öga till klubben och ser fram emot att fylla på med lite ytterligare dansk fägring på Olympia. Samtidigt vill han skicka med en hälsning till HIF-supportrarna att “Kan Zlatan spela till 40 så kan jag”. Dock hade han hoppats på att kunna få med sig Christensen i affären så där är vi fortfarande i dialog med klubben, och några externa finansiärer, för att även kunna addera lite “Danish dynamit” på mittfältet”

AOH har sökt Jesper Lange för en intervju men anfallaren låter hälsa att han vill avvakta uttalande tills det att klubben själv bekräftar/presenterar upplägget

Välkommen tillbaka, Jesper

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*