Trelleborg…så här långt!

På tisdag är det dags för årets hetaste Skånederby. Det må vara att HIF slog Trelleborg, i premiären, men nu är läget omvänt då det är HIF som jagar ett TFF som vunnit sex, av de senaste sju, matcherna.

 

Säg Vångavallen och de flesta kopplar samman det med smeknamn som ”Tjångavallen” eller deras ypperliga grillspett (som för övrigt är tillbaka på menyn). Men, i dagsläget, inhyser den gamla arenan ett lag som rusar fram i serien och, just nu, parkerar på den så åtråvärda kvalplatsen till Allsvenskan.

Trelleborg befinner sig i en hiskelig form och har noterats för sex segrar på de sju senaste matcherna. I sin hemmaborg har man dessutom bara förlorat en enda match – mot Gefle (0-1) strax innan midsommar. Ni förstår att HIF står inför en riktigt tuff utmaning om man skall få med sig poäng hem från Söderslätt.

 

HIF tog sig annars samman och lyckades bärga de så viktiga tre poängen mot Gais och vår, hårt kritiserade, tränartrojka fick lite lugn och ro och några extra dagars tid att förbereda laget inför tisdagens uppgift. Att formen sakta börja komma tillbaka visade man även i cupmatchen mot Oskarshamn även om en Division 1-klubb kanske inte är någon större värdemätare inför vad som komma skall.

Precis som HIF så fick Trelleborg testa på Division 1-motstånd i form av Assyriska från Norrköping. Ett hyfsat ordinarie TFF kom undan med nöd och näppe efter att Albin Nilsson gjort matchens enda mål i den 78:e minuten. Det mest intressanta från den matchen, precis som mot Gefle senast, var att seriens skyttekung, Salif Camara Jönsson, saknades på planen. Anfallaren åkte på en skada för någon vecka sedan, mot Norrby, och det konstaterades att det rörde sig om en inflammation i fästet mellan vaden och hälsenan, men att ingenting gått av. Det innebär att 14-målsskytten går en kamp mot klockan om han skall komma till spel på tisdag. Med andra ord ett rejält avbräck för hemmalaget.

 

I våras när lagen möttes så drog, som sagt, HIF längsta strået när Jesper Lange avgjorde i den 80:e minuten. Då spelade säkerligen premiärnerverna in men det skall ju inte vara några större problem denna gången. Däremot så står ju mycket på spel då båda lagen klamrat sig fast i toppskiktet i jakten på en återkomst till Allsvenskan.

Matchen startar klockan 19, på tisdag, och för er som inte väljer att följa matchen på plats så sänds den i TV4 Sport

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*