Trelleborg – HIF 1-1

Höstens hetaste match var ett faktum när det vankades Skånederby inför 4797 åskådare på ett soldränkt Vångavallen. Skulle hemmalagets grymma form hålla i sig eller skulle HIF visa att man, på allvar, blandar sig i kampen om en Allsvensk plats?

Det var upplagt för fotbollsfest och också en möjlighet för båda lagen att haka på i jakten på en Allsvensk plats. Tidigare hade Falkenberg nämligen smulat sönder BP och Värnamo slagit undan benen för Öster varav den sistnämnda börjar tappa till toppen. Nu var frågan om det var HIF eller TFF som skulle greppa det berömda halmstrået och kliva in på Topp 4.

HIF startade matchen med samma elva som mot Gais vilket bla innebar att Abdu och Timossi fick ta hand om varsin kant.

Hemmalaget visade omgående varför de ligger före HIF i tabellen och tog över taktpinnen inledningsvis.

HIF jobbade dock in sig i matchen men, merparten, av halvleken handlade mest om ett ställningskrig utan att lagen skapade några direkta chanser.

När lagen väl kom framåt så fastnade bollarna i försvarslinjerna.

De flesta var nog inställda på 0-0 men med fyra minuter kvar av första halvlek så satte Marco Johansson, i hemmalagets mål, igång ett snabbt anfall. Bollen skickades vidare till Dino Islamovic som drog tre försvarare och placerade in 1-0 i Pär Hanssons bortre hörn. Tyvärr fullt rättvist sett till vilket lag som hade haft mest boll under inledande 45.

Andra halvlek innebar ett aggressivare HIF och det tog bara fem minuter innan bortalaget kvitterat på en riktig tavla från Marco Johansson. Abdu vinner en frispark utanför straffområdet som Darijan Bojanic skruvar tätt invid ena stolpen. Johansson släppte bollen då han uppfattade det som att bollen skulle slinka utanför stolpen men så var inte fallet och kvitteringen var ett faktum.

Plötsligt ökade tempot rejält och hemmalaget var millimeter från att åter ta ledningen men Pär Hansson reflexräddade invid sin högra stolpe.

Plötsligt böljade spelet fram och tillbaka med bra möjligheter för båda lagen bla en frispark i ribban, av målskytten Bojanic, och ett stolpskott av Abdu.

Max Svensson kom in i 77:e minuten och höll omedelbart bli målskytt när han själv dribblade sig fram till ett friläge men Johansson revanscherade sig med en fin räddning.

HIF gör, troligtvis, en av säsongens främsta halvlekar sista 45. Man kämpar, man vinner boll och Bojanic är bländande på mittfältet. Tyvärr räcker det bara till en poäng – HIFs femte kryss, på bortaplan, denna säsongen.

Trelleborg – HIF 1-1 (1-0) Superettan

Mål: 1-0 Islamovic (41 min) 1-1 Bojanic (50)

HIF: Hansson – Eriksson, Johansson, Larsson, Landgren – Bojanic, Gyimah, Persson, Abdu – Akpoveta, Timossi Andersson

Byte: Svensson IN – Akpoveta UT (77) Weberg IN – Larsson UT (78) Dahlberg IN – Abdu UT (92)

 

Varningar: Tideman (TFF) Andersson (TFF) Larsson (HIF) Nilsson (TFF) Gyimah (HIF) Islamovic (TFF)

Vångavallen, Trelleborg

Publik: 4797

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*